середа, 23 березня 2011 15:30

Померла актриса Елізабет Тейлор
8

У середу, 23 березня, в Лос-Анджелесі (США) у віці 79 років померла актриса Елізабет Тейлор.

За даними телеканалу NBC, причиною смерті стала гостра серцева недостатність.

Син акторки, Майкл Уілдінг, заявив: "Ми завжди будемо надихатися її безсмертним внеском у цей світ", пише Sun Herald.

Нагадаємо, у середині лютого 2011 Тейлор була госпіталізована у зв'язку із серцевою недостатністю. Актриса перебувала в медичному центрі Cedar-Sinai в Лос-Анджелесі.

У середині березня 2011 року деякі ЗМІ повідомляли, що стан Тейлор дозволяє їй приймати друзів в палаті.

У 2009 році актриса перенесла операцію із заміни серцевого клапану.

Крім того, в цьому році день її народження збігся з датою вручення "Оскарів". Актриса відзначила свято переглядом телетрансляції церемонії нагородження преміями Американської кіноакадемії.

Елізабет Тейлор народилася 27 лютого 1932 року в родині англійського торговця творами живопису та скульптури в Лондоні, де провела перші сім років життя. Коли дівчинці минуло сім років, батьки переїхали до Америки, де тато Тейлор відкрив художню галерею в Беверлі Хіллз - наймоднішому районі Лос-Анджелеса.

Елізабет Тейлор дебютувала у кіно в 1942 році - в дев'ятирічному віці вона знялася у фільмі "Кожну хвилину народжується людина" (There's One Born Every Minute).

За свою кар'єру Тейлор отримала два "Оскара" як краща актриса першого плану - за ролі у фільмах "Баттерфілд 8" (1960) і "Хто боїться Вірджинії Вульф?" (1966). Крім того, в 1992 році Американська кіноакадемія відзначила Тейлор почесною нагородою імені Джина Хершолта.

Елізабет Тейлор, одна з найзнаменитіших актрис Голлівуду, відома своєю активною позицією в сфері боротьби зі СНІДом і підтримкою ліберальних ініціатив. У 1991 році актриса заснувала фонд з боротьби зі СНІДом.

Тейлор стала першою голлівудською актрисою, яка отримала мільйонний гонорар за роль Клеопатри. Вона частіше інших з'являлася на обкладинці журналу "People", поступившись тільки принцесі Діані. У свій 54-й день народження вона сказала: "Я думаю, що подорослішала, нарешті".

Зараз ви читаєте новину «Померла актриса Елізабет Тейлор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі