пʼятниця, 29 квітня 2011 15:58

На 68-му році життя помер видатний піаніст Володимир Крайнєв

На 68-му році життя помер видатний піаніст Володимир Крайнєв

У Ганновері у віці 67 років помер російський піаніст Володимир Крайнєв.

Цю інформацію підтвердили в Міністерстві культури РФ. Музикант помер в результаті тривалої хвороби: причиною смерті стала аневризма легеневої артерії.

Крайнєв був солістом Московської філармонії, з 1966 року, викладав в Московській консерваторії і у Вищій школі музики і театру в Ганновері.

Він неодноразово ставав лауреатом міжнародних виконавських конкурсів, а в 1970 році виграв один з найпрестижніших у світі - Конкурс Чайковського.

Крайнєв випустив безліч записів, у тому числі записав всі концерти для фортепіано з оркестром Моцарта. Композитор Альфред Шнітке присвятив Крайнєва свій Концерт для фортепіано і струнних.

Серед найважливіших записів - всі фортепіанні концерти В. А. Моцарта, С. С. Прокоф 'єва, твори М. П. Мусоргського, С. С. Прокоф' єва, С. В. Рахманінова, А. Г. Шнітке, Д. Д. Шостаковича, Р. К. Щедріна, Андрія Ешпая.

Заслуги Володимира Крайнєва були відзначені званням Народного артиста Росії, орденами "Знак пошани", "За заслуги перед Вітчизною", а також Державною премією Росії. Піаніст був одружений з тренером з фігурного катання Тетяні Тарасовій.

Зараз ви читаєте новину «На 68-му році життя помер видатний піаніст Володимир Крайнєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі