четвер, 04 листопада 2010 10:27

Нацкомісія з моралі визнала культовий мультфільм порнографією

Нацкомісія з моралі визнала культовий мультфільм порнографією

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі визнала серію мультфільму "Південний парк" (South Park), яка вийшла на каналі "MTV Україна" 25 травня 2010 року такою, що містить дитячу порнографію та пропаганду релігійної ворожнечі.

Таке рішення члени комісії прийняли на засіданні 3 листопада.

Нацкомісію стурбував епізод, у якому мова йде про одностатеві стосунки й один з персонажів, Ерік Картман, розігрує свого однокласника Баттерса, імітуючи оральний секс з ним. Нагадаємо, що цю серію моральна комісія хотіла визнати дитячою порнографією ще в серпні, але їй знадобився час на вивчення прокатного посвідчення.

Як розповів на засіданні голова НЕК Василь Костицький, за дорученням комісії мультфільм переглянули спеціалісти апарату і прийшли до висновків, що ці матеріали є дитячою порнографією.

"Визнання будь-якої продукції порнографією включає в роботу статтю 301 Кримінального кодексу в Україні", - сказав він.

За його словами, до НЕК надійшов лист від виконуючого обов'язки директора "MTV Україна" Андрія Уреньова, де йдеться про те, що серіал транслюється для дорослої аудиторії, канал "поставився з повагою до стурбованості НЕК цим епізодом і заради конструктивної співпраці" зняв з ефіру суперечливий епізод, а час виходу мультсеріалу переніс з 22.00 на 23.00.

"Канал усунув допущені порушення. Але зараз стоїть питання щодо того, як оцінювати те, що відбулося. Бо усунення порушення є обов'язком і не звільняє від відповідальності", - сказав він.

Довідка. Стаття 301 Кримінального кодексу встановлює кримінальну відповідальність за ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів. Так, ввезення в Україну з метою збуту чи розповсюдження творів, зображень та інших предметів порнографічного характеру, що містять дитячу порнографію, або їх виготовлення, зберігання, перевезення, або їх збут чи розповсюдження, караються позбавленням волі на той строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією порнографічних предметів, кіно- та відеопродукції, матеріальних носіїв комп'ютерних програм, засобів їх виготовлення, розповсюдження і демонстрування.

Нагадаємо, Національна експертна комісія з питань суспільної моралі заборонила в Україні культовий фільм жахів "Пила 7", повідомляє Телекритика.

Зараз ви читаєте новину «Нацкомісія з моралі визнала культовий мультфільм порнографією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути