Ексклюзиви
субота, 04 лютого 2012 18:57

Путін запропонував виплатити частину штрафу за "антипомаранчевий мітинг" в Москві

Путін запропонував виплатити частину штрафу за "антипомаранчевий мітинг" в Москві

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін запропонував взяти участь у виплаті штрафу, який загрожує організаторам мітингу на Поклонній горі 4 лютого за перевищення заявленої кількості учасників.

"Що стосується штрафів, нехай організатори не переживають: я готовий внести свою лепту і частково солідарно разом з ними відповісти перед законом, - заявив Володимир Путін. - Я впевнений, що організатори самі не очікували такого відгуку людей на заклик вийти на площу і підтримати" .

Раніше ГУ МВС заявило, що при заявленій чисельності в 15 тисяч людей "антипомаранчевий мітинг" в Москві відвідали приблизно 138 тисяч. У зв'язку з цим московська влада мала намір залучити організаторів до штрафу за частиною 2 статті 20.2 КоАП РФ - порушення правил проведення мітингів і пікетів.

Між тим, Путін заявив, що після мітингу йому зателефонував мер Москви Сергій Собянін і повідомив йому, що на мітинг прийшло 190 тисяч осіб.

За словами прем'єр-міністра, він теж не очікував, що мітинг на Поклонній горі виявиться настільки численним. Володимир Путін не виключив, що для залучення людей міг бути використаний адміністративний ресурс, але підкреслив, що одним адміністративним ресурсом стільки людей на площу не виведеш.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Жулик снова прет на трон" - у Росії пройшли акції проти Путіна

Деякі учасники "антипомаранчевого" мітингу заявляли, що людей на демонстрацію привозили в автобусах з різних міст Росії. Крім того, очевидці стверджували, що озвучені владою дані про чисельність мітингу істотно завищені.

Учасники мітингу на Поклонній горі критикували опозиційні акції протесту, які почалися в Росії після виборів в Держдуму. Серед виступаючих були письменники Микола Старіков та Едуард Багіров, політолог Сергій Кургінян, журналісти Максим Шевченко і Михайло Леонтьєв, філософ Олександр Дугін, спортсменка Тетяна Тарасова. Оратори та учасники мітингу закликали підтримати на президентських виборах Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Путін запропонував виплатити частину штрафу за "антипомаранчевий мітинг" в Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

138

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути