вівторок, 20 вересня 2011 06:00

"Шовковському треба закінчувати кар'єру"

Автор: фото з сайта www.blik.ua
  Олександр Шовковський дебютував у вищій лізі чемпіонату України 6 березня 1994 року
Олександр Шовковський дебютував у вищій лізі чемпіонату України 6 березня 1994 року

24 вересня відбудеться головний матч українського футбольного чемпіонату — київське "Динамо" прийматиме донецький "Шахтар". Напередодні цього поєдинку вболівальників "Динамо" турбує форма основного воротаря команди Олександра Шовковського. У вересневих поєдинках він припустився трьох грубих помилок: за збірну — у матчі проти Уругваю, за клуб — у поєдинках з "Іллічівцем" та "Чорноморцем".

— Я думаю, Шовковському пора закінчувати кар'єру, — каже колишній голкіпер луцької "Волині" та рівненського "Вереса" Михайло Бурч, 51 рік. — Він не може розвиватися сам у 36 років і не дає це робити молодим голкіперам. Треба йти, доки вболівальники "ганьба" не кричать — "Динамо" завжди грає під тиском. Олександра підводить елементарна неуважність: воротарська школа в нього є, тому нічим іншим пояснити помилки при прийомі м'яча не можна. Я можу зрозуміти розслаблення в грі з "Іллічівцем", там 3:0 рахунок був. Але як можна ловити ґав із сильним Уругваєм та "Чорноморцем" за рахунку 0:0 — не уявляю. Явні психологічні проблеми: я, коли пропускав безглуздий гол, забував про нього за 15 хвилин, але Шовковський, судячи з усього, відходить довго.

21 вересня "Динамо" проведе поєдинок Кубка України проти кременчуцького "Кременя". Наставник столичної команди Юрій Сьомін підвердив, що у стартовому складі вийде Максим Коваль, дублер Шовковського .

— Абсолютно логічне рішення, — каже експерт. — Коваль — урівноважений голкіпер: торік його кинули одразу під "Аякс", і він зіграв гідно. Зрозуміло, що в Кременчуку багато роботи не матиме, але якщо зробить її добре, то цілком може вийти у стартовому складі проти "Шахтаря". Я, на місці Сьоміна, так і вчинив би.

Зараз ви читаєте новину «"Шовковському треба закінчувати кар'єру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути