четвер, 11 грудня 2008 18:30

"Мене зацікавило оголошення про роботу водієм за чотири тисячі гривень"

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Увечері 8 грудня до будинку на вул. Дзержинського в Кіровограді зійшлися більше 30 осіб. Там орендує кімнату фірма "Аверс", яка допомагає знайти роботу і дешеве житло. Люди під офісом вимагали повернути свої гроші. Дві працівниці злякалися і зателефонували в міліцію. Наряд патрульно-постової служби викликав працівників служби боротьби з економічними злочинами.

Товариство з обмеженою відповідальністю із Миколаєва відкрило в Кіровограді  відділення і надавало послуги із "консультаційно-довідкового обслуговування". Фірма розмістила в газетах оголошення із вигідними пропозиціями: "Срочно требуется водитель категории В в банк — 5000 грн", "Сдается двухкомнатная квартира с оплатой 250 грн/мес". Охочих отримати інформацію запрошували в офіс на Дзержинського.

— Мене зацікавило оголошення про роботу водієм за чотири тисячі гривень, — розповідає  22-річний Євген.Підписав договір про надання фірмою інформаційних послуг, заплатив 200 гривень. Мені дали номер роботодавця. Та скільки я не набирав його, ніхто не відповідав. Я повернувся в офіс. Мені дали інший телефон. І так кілька разів, аж поки в мене не увірвався терпець.

— Я прийшла сюди в неділю, щоб зняти квартиру для сім"ї. В оголошенні була вигідна пропозиція, — каже 25-річна Оксана.Уклала договір, внесла 200 гривень. Мені дали адресу квартири. Там двері відкрила пенсіонерка. У неї очі полізли на лоба — яка квартира, яка оренда!

Люди вважають, що їх ошукали. Звернулися до правоохоронців. Кажуть, розуміють — 200 грн їм ніхто не поверне, але хочуть, щоб міліція перевірила фірму.

Міліціонери вивчають ситуацію. Та навряд чи порушать кримінальну справу. Як правило, кажуть, такі договори складають "грамотно". Довести, що людина постраждала, складно.

— Ситуація, в яку потрапили ці люди, не нова, — говорить правозахисник Ігор Погасій, 45 років. — Раджу читати, що підписуєте. Вивчати предмет і умови договору. Тільки тоді вирішувати — співпрацювати із фірмою чи ні.

У середу ми зателефонували до офісу на Дзержинського. Запитали про вакансію банківського водія за 5 тис. грн на місяць.

— Проблем немає! Приходьте, завжди раді, — відповів жіночий голос у слухавці.

Зараз ви читаєте новину «"Мене зацікавило оголошення про роботу водієм за чотири тисячі гривень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути