четвер, 18 грудня 2008 19:05

Художники сміялися з "Євро-2012"

Художники сміялися з "Євро-2012"

Двадцять українських художників взяли участь у конкурсі карикатур, який проводився в рамках фестивалю карикатур і анімації "Каверза". Митцям було запропоновано показати своє бачення майбутнього чемпіонату Європи із футболу в Україні та Польщі.

— Не хотіли наголошувати на політичних перипетіях навколо підготовки до "Євро-2012", — каже співорганізатор фестивалю Міхай Тимошенко, 28 років. — Більшість учасників зосередилися власне на футболі. Але перемогу все ж здобула карикатура, присвячена не спорту, а саме підготовці до "Євро".

Переможцем конкурсу став Максим Долинний із Тернополя. Він отримав грошову винагороду, сума якої не розголошується. Також журі відзначило роботи Олексія Кустовського із селища Вишневе під Києвом і Михайла Маєвського із Кіровограда. Найкращі карикатури виставили в кав"ярні "Квартира, 35".

— Поруч вивісили роботи членів журі. В основному вони видалися цікавішими від конкурсних, — дорікає художник, член журі конкурсу Володимир Кауфман, 51 рік. — Погано, що надійшло дуже мало робіт. Падає і рівень малюнків, і зацікавлення карикатурою. Багато авторів сприйняли тему дуже поверхнево — малювали захаращені стадіони тощо. Але було кілька цікавих робіт, які ми і відзначили.

Зараз ви читаєте новину «Художники сміялися з "Євро-2012"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути