понеділок, 09 лютого 2009 11:13

Як Черновецкий розводив наївних на іподромі (ФОТО)

У авральному режимі підлатали іподром, що розвалюється з часів отримання Україною незалежності, оповістили киян за допомогою тотального розсилання СМС, що мер дає приз 100 тисяч доларів, пригнали майже всю адміністрацію, але для багатьох громадян виграші виявились значно менше обіцяних.

Черновецький підкреслив, що важливою складовою у відродженні іподрому є відновлення тоталізатора. Це допоможе забезпечити додаткові надходження до бюджету і додасть коштів на утримання кінного поголів"я на Київському іподромі.  

На змаганнях зібралося щонайменше 10 тис. глядачів. Були присутні депутати Верховної Ради, члени Кабінету Міністрів, велика кількість відомих та впливових людей. Черновецький попередив всіх запрошених, що вони грають виключно на користь літніх людей, інвалідів, пенсіонерів. "Всі кошти будуть спрямовані на реалізацію важливих соціальних програм", – підкреслив мер, повідомляє сайт КМДА.


До кореспондентів газети "Сегодня" звернулися обурені гравці, які ставили на забіги від 100 грн. (мінімальна ставка), а після оголошення переможців, вистоявши в черзі до кас, отримали максимум по... 25 грн. без повернення поставленої сотні! Загальна сума ставок, як говорять в КМДА, склала мільйон гривень.

Серед "програвших-вигравших" виявилась сім"я Шпакових. В день скачок вони щиро раділи перемозі, оскільки вгадали переможців відразу двох заїздів: "Ми виграли на першому заїзді - поставили на коня Гіпноз, це назва улюблених духів, - розповідає Алла Шпакова, - і на четвертому - там переміг "Сокіл", а це - назва селища на півночі, в Магаданській області, де виріс мій син..." А вже після кількох годин радість змінилася розчаруванням і обуренням - син Алли Шпакової, Валентин, який дочекався "виграшу", виявив, що він отримав всього... 25 грн! Без повернення двохсот гривень, які були поставлені.

"Я простояв в черзі три години, до семи, - розповідає він, - в каси нас запускали поодинці, люди виходили і розводили руками, кажучи, що це лохотрон... Отримав свій гріш, причому за перший заїзд взагалі нічого не дали - сказали, що всі гроші пішли переможцеві Дранюку, який "узяв" сто тисяч..."

Касири пояснили такі ставки "низькими коефіцієнтами". Але люди, які ставили на іподромі за часів СРСР, говорять, що такого бути не може. "Сама система тоталізатора передбачає, що гравці, у разі виграшу, як мінімум свої ставки отримують назад! - розповідає Микола Щеглов, який за свою сотню отримав всього... 7 грн. - Іподром забирає 30% від ставок. Колись був безпрецедентний випадок, коли всі ставили на фаворита і отримали лише 70% від поставленої суми - але в нашому випадку це було б хоч би 70 грн!"

"Сегодня" зв"язалася із замдиректора іподрому Євгенієм Кадировим. "Такого не може бути! - говорить він. - Але точно я вам зараз сказати не готовий, все з"ясую в понеділок..."

У Київміськадміністрації лише розводять руками: перегони - особиста ініціатива мера Черновецького, так що тільки він може знати, кому які виграші дісталися.

Фото Тараса Бондаренка.
Зараз ви читаєте новину «Як Черновецкий розводив наївних на іподромі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути