пʼятниця, 14 серпня 2009 07:38

Віктор Янукович-молодший зустрічався з нареченою близько року

1 серпня в Донецьку 28-річний Віктор Янукович одружився з 23-річною Ольгою Корочанською. Вона — юрист адвокатської контори в Донецьку. Він — народний депутат і молодший син лідера Партії регіонів.

Ольга народилася в місті Соледар на Донеччині. Останні шість років живе в обласному центрі. Їздить на "субару". Із Віктором Януковичем познайомилася торік.

— Сначала ее отец по этому поводу беспокоился очень, — розповідає друг сім"ї Корочанських, який не називає свого імені. — Ведь Виктор — миллионер. Станислав Иванович  говорил: как бы он Олю не обидел. Но когда познакомился с женихом, успокоился. У Януковичей большое уважение к семейным ценностям. Витя чтит отца. Со старшим Януковичем Станиславу Ивановичу познакомиться не довелось — на росписи его не было. Виктор Федорович 1 августа сопровождал в поездке Московского патриарха Кирилла.

До квітня 2009 року Станіслав Корочанський очолював БЮТ у Соледарi. Потім вийшов із незалежної профспілки, яку в "Артемсолi" називають "помаранчевою", і з партії "Батьківщина". Вступив до Партії регіонів. Півтора місяця тому з посади механіка цеху на "Артемсолі" піднявся до замдиректора з техніки безпеки.

— Партійний осередок БЮТ у Соледарi складався із дев"яти чоловік, але був бойовим, — розповіла телефоном 44-річна Галина Олейникова. Вона 2006-го очолювала виборчий штаб "Нашої України" в Артемiвську. — Хлопці з Соледара були справжніми ідейними противниками "регiонiв".

— У нашому місті, якщо ти не в Партії регіонів, можна зробити кар"єру лише вниз, —  каже російською 48-річний Роман Махник, нинішній голова "Батькiвщини" в Соледарi. — Є багато прикладів, коли грамотні, порядні люди, які підтримували "помаранчевих", топталися на місці роками. Так і Станіслав Іванович.

Район, в якому живуть Корочанськi, називають селищем Деконка. Будинки на вул. Ломоносова — на кшталт "хрущовок". Заходжу в перший на вулиці дім.

— Звичайно, знаю Корочанських, — каже 20-рiчна Катерина. — Оліна мама, Олена Федорівна, читала в нас в училищі креслення. На занятті з малювання ставила музику Баха. І Олю знаю зi школи. Вона гарно вміла танцювати. Її бабуся — Ніна Михайлівна — читала в нас історію: так усе розжовувала, що в книжку не треба заглядати. Вона в сусідньому будинку живе.

Ніна Корочанська виглядає років на 65. Хоча, кажуть, їй під 80. Вона досі викладає. Двері відкриває, не запитуючи "хто там". Усміхається. Говорить українською:

— Оля — моя краща учениця, розумниця! Я в неї читала основи держави і права. На весілля внучки я не їздила — там усе було у вузькому колі. Як вона познайомилася з Віктором, точно не знаю. Здається, коли реєструвала авто, — припускає бабуся, — Віктор мені сподобався — мила дитина. А на машину Оля сама собі заробила.

Квартира Корочанських розташована на першому поверсі двоповерхового будинку  теж на вул. Ломоносова. Синя "десятка" Станіслава Івановича стоїть під вікном. Двері відчиняє миловидна білявка середніх років, мати Ольги, Олена Федорівна:

— Извините нас, мы никаких комментариев не даем.

У будинку два під"їзди. Літня жінка-сусідка охоче погоджується говорити:

— Але це стоїть грошей. Гоні бабки.

Отримавши 20 грн, запрошує на лавку в двір.

— Віктора Вікторовича тут не було нiколи. Хто в Ольги женіх, ми взнали в середині липня. Лєна проговорилася подрузі. А та проболталася матері й пішло. На день народження Лєни ми тут усi разом мели, гребли, скребли, шоб не стидно було. Гудів весь двір: "Приїде Янукович". Але женіха так і не побачили. Приїхала сама Оля.

— А чого бабусю Ольги не взяли на весілля?

— У ту суботу, 1 серпня, около 10 утра під"їхала така здорова машина, шо просто жах. Я якраз курям шкурки понесла, — показує на сарайчик у дворі. — Оглянулася — боже мiй, танк їде — думала задавіт! Коли смотрю, виходить Славік, подає руку Лєні. Вона і Ніна Михайлівна нарядні стояли біля під"їзду, із двома букетами. Бєленька кофточка на бабуci, чорна юбка — як піонерка, тільки без галстука. А в машини ступенька така висока, шо Лєну ззаду Славік єлє подсадив. Крім Славiка, ніхто із той машини не вийшов. Може Вітя за рулем сидiв — хто знає, окна ж темнi. Видно, бабця глянула, що в тую машину не влiзти, і не стала пробувать. Та сама машина Корочанських привезла того ж дня десь у 19.00. Вони-то люди не п"ющi, може, тому й не залишилися в ресторанi чи де вони там празнували…

Старшего Януковича на росписи не было. Он сопровождал Патриарха Кирилла

— Дівчина хороша, — хвалить Ольгу ще одна сусідка. — Із сигаретою або випивши не бачили, упасі бог. І залицяльники додому не приходили. Корочанськi — гарна сiм"я. Оля ніколи з дому не вийде, не поцілувавши папу з мамою.

Молодша сестра Ольги, 21-рiчна Ганна Корочанська — стиліст, живе в Києві. Мати, Олена, втратила роботу і стоїть на біржі праці. Її чоловік узяв відпустку на роботі, щоб сховатися від журналістів.

Окрім батьків і сестри нареченої, на одруженні були Людмила Янукович і старший брат Віктора з дружиною. Кажуть, після одруження, Віктор і Ольга поїхали на дачу Януковичів у Криму.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Янукович-молодший зустрічався з нареченою близько року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути