Ексклюзиви
вівторок, 10 листопада 2009 07:04

Син Лукашенка приїхав із шаблею

У п"ятницю Прикарпаття відвідали президенти України та Білорусі. Керівник сусідньої країни привіз гуманітарну допомогу: маски, противірусні препарати. Прилетів із сином 5-річним Миколою.

Зранку Івано-Франківський аеропорт патрулювали працівники Служби безпеки, кожні 15 хв. об"їжджали територію в радіусі кілометра. Першим приземлився літак Ющенка.

— Ну як ви тут? Як здоров"я? Усі живі? — питає президент журналістів. Не дочекавшись відповіді, сідає за стіл. Поруч нього губернатор Микола Палійчук, 37 років, і міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, 46 років.

— По всіх областях Західної України є відчуття, що пік епідемії пройшов. Треба виходити з цього ажіотажу, — каже Ющенко. Через 10 хв. у залу входить Олександр Лукашенко за руку з сином. Микола трохи ніяковіє, вмощується біля батька, навпроти білоруського прапорця. Починає відкручувати його від підставки.

— Ми прибули, щоби засвідчити — ми з вами, — каже Ющенко. — Дякую Олександру Лукашенку, який своїм приїздом до Iвано-Франкiвська показав: не треба панікувати.

— Папа, еще долго? — голосно питає малий президента Білорусі й тягне його за рукав. Батько усміхається, шепоче щось сину на вухо, допомагає вкрутити прапорець. Хлопчик заспокоюється.

— Это не чума и не зараза страшная. Это излечимые болезни. А паника — самая страшная болезнь, — говорить Лукашенко. — Я очень рад, что вы меня пригласили на запад, потому что здесь я когда-то в молодости бывал.

За кілька хвилин після брифінгу Лукашенка-молодшого ведуть до трапу літака. Микола одягнений у в"язану шапку, чорну куртку та темно-сині штани. Із боку на поясі має прив"язану іграшкову шаблю. На вулиці хлопчик зривається і біжить до літака. Його доганяє чоловік у довгому чорному плащі. Бере дитину за руку, проводить у салон.

Через півгодини в літак заходить Олександр Лукашенко. Ющенко перед тим передає йому вишиванку, цілує на прощання.

Станом на вчора в Україні зафіксували 65 випадків захворювання на "каліфорнійський" грип.

Зараз ви читаєте новину «Син Лукашенка приїхав із шаблею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути