вівторок, 08 грудня 2009 11:44

Предком Качинського був перший польський князь

Предком Качинського був перший польський князь

Автор найбільшого в Польщі генеалогічного списку Єжи Марек Мінаковський дослідив, що серед предків братів Качинських є засновник польської держави Мієшко I, пише польська газета Dziennik.

Науковець уточнив, що серед предків Качинських є королі, князі і навіть змовники. А спікер Сейму Броніслав Комаровський - нащадок шведського короля Інге I.

За словами дослідника, в генеалогічне дерево родини Качинських можна заглибитись на 30 поколінь. Серед їхніх відомих предків - перший король Польщі Болеслав Хоробрий і князь Болеслав Мієшко I. А також автор знаменитої праці "Про вдосконалення Речі Посполитої" Андрій Фрич-Моджевський.

Предками нинішнього президента Польщі і його брата (голови найбільшої опозиційної партії) були також королівські посланці, сенатори, члени Великого сейму і мери. Є також авантюрні посли Чотирирічного Сейму і змовники - такі як Святополк I Проклятий. Святополк був старшим братом Ярослава Мудрого, якого за підтримки військ Болеслава Хороброго прогнав з київського престолу, за що потім і поплатився, загинувши за нез"ясованих обставин.

Мінаковський вже 8 років будує на своєму сайті "Велику генеалогію". Це база даних сімейних спорідненостей, що сягає часів раннього середньовіччя.

Раніше президент України Віктор Ющенко заявляв, що його родовід ведеться від Петра Івановича Калнишевського. Він також повідомив, що нещодавно в Швеції під час роботи над архівами гетьмана Мазепи знайшли родовід Ющенка.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Предком Качинського був перший польський князь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути