четвер, 29 квітня 2010 18:29

У Слободянюків забрали годинників на 100 тисяч

27 квітня податківці з Києва перевіряли вінницьких підприємців. Усі магазини на просп. Юності протягом дня були зачинені.

— Нас попередили, що будуть трусити за всякі мєлочі. Дешевше було в цей день просто закритися, ніж вийти на роботу, — говорить вінничанка Олена, прізвище не називає. — Три дні тому перевіряли магазини по Келецькій. Дали великі штрафи. Робиться все просто: заходять чудаки, роблять контрольну закупку, а тоді по повній програмі. Ліцензія, чек. Якщо нема чека, дивляться, куди записала, по якій ціні. І з ходу по 50 тисяч гривень штрафу: то продукти не так розкладені, то недотримання гігієнічних норм. Тут таке робиться, що жах. Ті, хто має кришу у вінницькій налоговій, дзвонили своїм протеже, а ті тільки руками розводять.

Кілька кіосків відкриті. Біля одного з них голосно плаче жінка.

З ходу по 50 тисяч гривень штрафу. Таке робиться, що жах

— Всьо забрали, як же тепер жити? — витирає сльози 36-річна Віра Слободянюк. Вона з чоловіком має кіоск із наручними годинниками та біжутерією. — Прийшли, представилися перевіряючими, попросили документи. У нас усе є. Податки справно платимо. Я не боялася, показала. Потім попросили мене часи показати. Вони їх дивилися, а тоді питають, чи є ліцензія саме на ці часи. А в нас ліцензія загальна на партію годинників. Вони мені кажуть, що це не підходить, і склали акт на вилучення товару. Забрали всі годинники, а це почті 100 тисяч гривень. Чоловік як узнав, у нього стався нервовий зрив. "Скора" відвезла в больніцу.

У райцентрах області теж проходили перевірки. Магазини зачинили на кілька днів.

— У суботу вискочила в магазин "Наша ряба", а він закритий, — говорить Алла Осипчук із райцентру Літин. — Здивувалася, він працює без вихідних. У неділю там теж було закрито. Пішла в сусідній, і на ньому замок висів. Потім сусідка, яка має продуктовий, розказала, що їх приїхали перевіряти всі служби одразу. І податкова, і пожарна, і налогова. Штрафували не глядя.

Подібні перевірки проходили у Жмеринці, Хмільнику, Могилеві-Подільському.

— Зазвичай, якщо з Києва їдуть із перевірками, нас про це попереджають, — говорить Тетяна Александрова, начальник відділу громадських зв"язків обласної податкової інспекції. — Зараз про перевірки ніхто не попереджав.

Кажуть, що перевірки проводять спецгрупи з Києва, в які входять представники міліції, служби безпеки та податкової інспекції. В обласному управлінні служби безпеки про це також нічого не знають. Просять підприємців дивитися документи і записувати дані перевіряльників.

Зараз ви читаєте новину «У Слободянюків забрали годинників на 100 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути