середа, 12 травня 2010 13:31

Повернення ФСБ порушує норми Конституції - генерал СБУ

Повернення ФСБ порушує норми Конституції - генерал СБУ

Після зустрічі президентів України та Росії 17-18 травня заплановано підписати протокол про відновлення роботи представництва російської Федеральної служби безпеки на Чорноморському флоті РФ.

"У перехідних положеннях Конституції України визначено лише перебування в Криму Чорноморського флоту до 2017 року", - розповів Gazeta.ua генерал-лейтенант СБУ в запасі Олександр Скіпальський.

Нова угода між спецслужбами може порушувати Конституцію, якщо не будуть прийняті зміни до неї.

"Перебування іноземних спецслужб в Україні ними не передбачено. Хоча така потреба є. Адже флот не може повноцінно здійснювати свої функції без контррозвідки. Угода між СБУ і ФСБ 2000 року суперечила Конституції і довгий час цього не помічали. Якщо тепер вище керівництво країни вважає за можливим повернення працівників ФСБ до Криму, то потрібно приймати зміни до Конституції. Інакше нова угода між спецслужбами двох країн буде черговим порушенням Основного Закону.

Співробітники ФСБ перебували на території України з 2000-го по грудень 2009 року. Після денонсації протоколу, підписаного між СБУ і ФСБ, який регулював перебування співробітників російської спецслужби на ЧФ, вони відбули до Росії.

Протягом місяця після підписання нового документа керівниками СБУ Валерієм Хорошковським і ФСБ Росії Олександром Бортніковим 19-20 травня в Одесі російські контррозвідники повернуться до Криму.

"У стосунках з Росією президент Віктор Янукович не враховує національних інтересів, а тільки думає, як ублажити Медвєдєва і Путіна. Це дуже небезпечна тенденція", - відзначив Скіпальський.

За внесення змін до Конституції України мають проголосувати понад 300 народних депутатів.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Повернення ФСБ порушує норми Конституції - генерал СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути