вівторок, 25 травня 2010 18:33

Пенсіонер ножем зарізав двох грабіжників

Пенсіонер ножем зарізав двох грабіжників

У місті Кременчук Полтавської області 69-річний Анатолій під час самооборони порізав ножем двох грабіжників, які увірвалися до його квартири.

Юрій Сулаєв з Полтавської обласної міліції розповів Gazeta.ua, що нападники були раніше судимі.

"Це було ввечері. Дідусь мешкає сам. Два чоловіка - одному 29, іншому 38 років увірвалися до нього. Обоє раніше судимі. Почали вимагати в пенсіонера гроші. Той грошей не дав. Сказав, що немає. Тоді злочинці почали вибирати з квартири речі, які б хотіли вкрасти. Штовхали чоловіка, погрожували йому. Хотіли усе ж знайти гроші", - повідомив правоохоронець.

Анатолій розповів міліції, що випадково побачив кухонного ножа. Схопив його та вдарив обох нападників. Молодшому він потрапив ножем у груди, старшого різонув по шиї.

"Вони злякалися, бо не очікували від старенького такого опору. Почали тікати. Той, що був поранений у грудну клітку втратив свідомість та впав біля під'їзду. Його побачив перехожий, який викликав швидку допомогу та міліцію. Інший злочинець встиг за цей час втекти", - зазначив Сулаєв.

"По слідах крові піднялися в квартиру пенсіонера, - сказав правоохоронець. - Він сам був у шоковому стані. Розповів усе, що трапилося. Дідусь невисокого зросту, худенький. Лише з відчаю та безвиході йому вдалося подолати тих двох нападників".

Грабіжник, якого забрали в лікарню, за якийсь час там помер. Коли його забирала швидка з місця злочину - він ще був при свідомості.

У міліції говорять, що у діях пенсіонера злочину немає, він чинив необхідну самооборону. Кримінальної справи проти нього не порушуватимуть.

Стосовно нападників порушать кримінальну справу за крадіжку та проникнення в житло.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонер ножем зарізав двох грабіжників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути