Ексклюзиви
неділя, 28 листопада 2010 14:19

"Найбільшим гальмом у справі Ґонґадзе був Ющенко" - Олександр Жир

"Найбільшим гальмом у справі Ґонґадзе був Ющенко" - Олександр Жир

Повністю розкрити справу про вбивство Георгія Ґонґадзе і знайти винних ніхто не намагався.

Таку думку висловив колишній голова тимчасової Комісії Верховної Ради з розслідування вбивства журналіста Олександр Жир у коментарі Gazeta.ua.

"На жаль, найбільшим гальмом у розкритті "касетного скандалу" був президент Віктор Ющенко. Людина була неспроможною розібратися у всіх цих речах. Президент був незацікавлений знайти винних. Чи доведе до кінця справу нинішня влада – подивимося, як вона буде діяти. Найголовніше, аби всі питання були переведені з політичної площини в юридичну. В кінцевому результаті мають бути названі ті особи, які причасті до вбивства журналіста і прослуховування кабінету президента", - зазначив він.

На думку Жира, ситуація з прослуховуванням виглядає смішною.

"Є дві людини: той, хто прослуховує, і той, кого слухають. Хтось один мусить сидіти в тюрмі, бо діяв незаконно. Там має бути або президент, або Мельниченко. Це є аксіомою, на яку ніхто чомусь не хоче звертати увагу. Справа йде таким чином, що всі нібито праві – і власник кабінету і той, хто слухав", - підкресли він.

Жир також наголосив, що правоохоронні органи мають з'ясувати, чи майор Мельниченко робив прослуховування для спецслужб інших країн. За його словами, вирішенням має зайнятися Генпрокуратура.

"Думаю, що всі речі з прослуховуванням кабінету президента не можуть бути зроблені і організовані одною людиною. Це всім зрозуміло", - підсумував він.

Нагадаємо, 10 років тому 28 листопада 2000 року в Україні вибухнув "касетний скандал". Лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз через ЗМІ оприлюднив частину записів, нібито зроблених в президентському кабінеті. Зробив їх майор Микола Мельниченко. Зміст записів свідчив про гучні злочини, до яких нібито були причетні тодішній Президент України Леонід Кучма і його найближче оточення. Найбільш резонансним злочином було вбивство журналіста Георгія Ґонґадзе.

Зараз ви читаєте новину «"Найбільшим гальмом у справі Ґонґадзе був Ющенко" - Олександр Жир ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути