Ексклюзиви
понеділок, 27 грудня 2010 17:41

Смажена риба може стати причиною інсульту

Смажена риба може стати причиною інсульту

Часте вживання смаженої риби може бути однією з основних причин, чому американці з більшою ймовірністю передчасно вмирають від інсульту. Такі результати отримали в новому дослідженні фахівці Університету Алабами, США.

Відзначено, що високі показники смерті від інсульту трапляються в Америці в штатах Алабама, Арканзас, Джорджія, Луїзіана, Міссісіпі, Північна Кароліна, Південна Кароліна і Теннессі. В Алабамі смертність від інсульту становить 125 випадків на кожні 100 тис. осіб, коли в середньому по країні ці показники складають лише 98 випадків на 100 тис.

Кардіологи вирішили обстежити більше 21 тис. осіб старше 45 років за 5-річний період, щоб зрозуміти причини високих показників через інсульт та серцеву смерть у цих штатах. Виявилося, що високе споживання жирної кислоти омеги-3 в рибі зменшує ризик інсульту, але в той же час смаження риби призводить до втрати натуральних жирних кислот. Американці в досліджуваних штатах їдять смажену рибу в кількості двох і більше порцій на тиждень. За словами лікарів, при такому способі приготування риба не приносить користі серцю, а навпаки пов'язана з підвищенням ризику інсульту і ранньої смерті від серцевих недуг.

АМИ-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «Смажена риба може стати причиною інсульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути