неділя, 19 травня 2024 17:16

Android-смартфони помітно подорожчають: відома причина

Android-смартфони помітно подорожчають: відома причина
У мережі знову з'явилася інформація, що Android-смартфони зростуть у ціні. Фото: ілюстративне

У мережі знову з'явилася інформація, що Android-смартфони зростуть у ціні.

Причиною цього є перехід на новий процесор Snapdragon 8 Gen 4, який буде помітно дорожчим за поточну флагманську платформу Qualcomm. Про це повідомляє Wccftech.

Згідно з попередніми даними, Gen 4 вироблятимутьза 3-нм техпроцесом TSMC. І хоч це гарантує великий приріст потужності, це також призведе до збільшення виробничих витрат. Інсайдери зазначають, що вартість чіпа буде "в рази" дорожчою за Snapdragon 8 Gen 3.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найкращі смартфони 2024 року під різний бюджет і цілі

Перші смартфони на базі Snapdragon 8 Gen 4 почнуть з'являтися на ринку цієї осені. Точно невідомо, наскільки дорогим буде перехід на новий процесор, але точно можна бути впевненим, що виробники перекладуть додаткові витрати на споживача. Як мінімум, подорожчають моделі Samsung Galaxy S25, OnePlus 13, Xiaomi 15 та інші топові флагмани.

Разом з тим, це потенційно може означати, що доступних флагманів на Snapdragon 8 Gen 4 чекати не варто. Йдеться про девайси в ціновій категорії $400-500, які дуже популярні у користувачів.

Плюс, багато великих компаній можуть і зовсім скасувати свої флагмани на основі нової платформи Qualcomm і перейти на MediaTek.

Після оновлення до Android 15 смартфон зможе довше працювати в режимі очікування.

Це удосконалення відзначили на івенті Google I/O 2024, там корпорація представила другу бета-версію Android 15, передає Huaweicentral.

Інженери Google переробили принцип обробки фонових завдань системи. Завдяки цьому тривалість роботи без підзарядки може зрости до 3 год.

Зараз ви читаєте новину «Android-смартфони помітно подорожчають: відома причина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути