Допомога від США: на що важливо звернути увагу

Пакет допомоги на $2 млрд є відповіддю на спроби росіян зібрати 200 тис. "чмобіків"

Зараз ми отримаємо лише одну батарею (fire unit) зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Цього мало, щоб, скажімо, створити купол над одним із міст-мільйонників, куди б взагалі не змогли залітати крилаті ракети рашистів. Для ілюстрації, за довоєнними розрахунками для прикриття Києва було б потрібно мінімум чотири батареї (fire unit).

Нарешті наше військо матиме ЗРК, здатний збивати саме балістичні цілі

Але нарешті наше військо матиме ЗРК, здатний збивати саме балістичні цілі, що уже покращує можливості нашої ППО. А то в один із осінніх місяців була ситуація, що орки випустили по нашим об'єктам та містам аж 22 балістичні ракети ОТРК "Искандер", а вдалось збити лише 3. Бо у нас не було відповідних протиракетних засобів.

Крім того, Білий дім виділяє ресурс на виробництво 100 тис. снарядів 125-мм до танків, 50 тис. реактивних снарядів до БМ-21 "Град", 45 тис. снарядів калібру 152 мм та 20 тис. снарядів калібру 122 мм. І це саме той американський лендліз, без якого не спрацює "російський лендліз" – в сенсі той масив трофейної зброї та техніки, який ЗСУ захопили під час звільнення Харківщини та інших земель від рашистів.

По темі "розумних бомб" JDAM можна написати багато чого. Але тут варто сказати величезне дякую тим нашим людям, що ремонтують, повертають в стрій або розконсервовують бойові літаки. І чия робота, по зрозумілим причинам, лишається в тіні. Якби не було кому лагодити літаки, давати Україні "розумні бомби" JDAM теж сенсу не було.

В умовах, коли орки починають діяти малими групами, важлива все ж не площа накриття, а саме точність влучання у ціль

США виділяє із армійських запасів 500 високоточних керованих снарядів 155-мм. І схоже, це відповідь на запит дати ЗСУ касетні снаряди цього ж калібру. Бо в умовах, коли орки починають діяти малими групами, важлива все ж не площа накриття, а саме точність влучання у ціль.

Інші позиції цього великого пакету допомоги майже на $2 млрд можна вважати відповіддю на спроби росіян зібрати військо в 200 тис. погано озброєних "чмобіків".

Бо для перемоги над кепсько оснащеною ордою потрібна все ж краща зброя, досконаліша амуніція та високотехнологічні засоби зв'язку, а не ставка лише на масу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі