Цей січень став історичним. І справа не лише в зброї

Захід демонструє, що готовий допомагати нам не лише під час війни, але й після

Січень 2023 року став історичним в плані військової допомоги України. Тут справа не тільки у тому, що ЗСУ нарешті отримають західні танки (про що навіть не мріяли в найсміливіших планах довоєнної розбудови). Тут справа і в тому, що нарешті "заворушилось" питання передачі нам винищувачів F-16, хоча досі вважалось, що навіть МіГ-29 зі складу ВПС Польщі – це уже щось за межею можливого.

Є ще аспекти стратегічного характеру – наприклад, щоб дати снаряди для нашої артилерії, США уже почали виймати свої запаси зі складів у Південній Кореї та Ізраїлі. Або ж що Велика Британія нам не просто дає ескадрон танків Challenger 2, а береться взагалі з нуля сформувати для нас механізовану бригаду.

Ми станемо першою в історії державою, яка буде навіть після війни вимушена нарощувати власні арсенали, щоб не допустити нового вторгнення РФ

Такі речі показують: Захід готовий допомагати Україні не лише під час війни (скільки вона не триватиме), але й після перемоги при повоєнній розбудові ЗСУ. Бо тоді наша країна буде в унікальній ситуації – ми будемо першою в історії державою, яка буде навіть після війни вимушена нарощувати власні арсенали, щоб не допустити нового вторгнення РФ.

Навіть "танкова коаліція" – це теж історія про довготривалу підтримку. Бо ж зараз по факту мова не лише про те, що Україна для контрнаступу може отримати бригаду танків Leopard 2. Мова також і про те, як забезпечувати подальші поставки тих самих Leopard 2, скажімо, і в другій половині 2023 року, і всі наступні роки.

Особливо інтригуючим учасником "танкової коаліції" виглядає Туреччина, яка дає не тільки до 300 танків Leopard 2, але й власні напрацювання по модернізації таких ОБТ.

Є вказівки у західних ЗМІ, що Німеччина також проробляє варіант відновити й поставити нам доволі непогані танки типів Leopard 1A5 та Challenger 1. І якщо це справді відбудеться, то ЗСУ отримають "мобілізаційне" бронетанкове підсилення, що за своїми характеристиками все рівно буде кращим, аніж російське "панцерваффе".

Поки Кремль намагається посилитись "чмобіками", Захід допомагає Україні посилитись найпотужнішим озброєнням

Тут важливий сам факт, що поки Кремль намагається максимально посилитись "чмобіками" для нового агресивного набігу, Захід допомагає Україні максимально посилитись найпотужнішим озброєнням, яке зараз може поставити.

Наші союзники прямо зацікавлені, щоб наша країна перемогла у війні проти РФ якомога швидше і з найкращим результатом для нас. Бо уже на горизонті висить перспектива війни між Китаєм та США за Тайвань у проміжку 2025-2027 року, яка однозначно матиме глобальний шок для всього світу. І три роки підготовки до такої війни, навіть в мобілізаційному режимі військового часу – не так багато, як здається.

Далі все залежить від нас самих. Зарано впадати в паніку, але й зарано впадати в ейфорію. Кожен має робити свою справу, яка наближає перемогу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі