Ситуація на фронті: російський цар-мангал і диверсії на залізниці

Росіяни дивують своїми "технологічними проривами", українці - методично знищують супердорогі РЕБи ворога

Ситуація на фронті та по війні загалом на 18.00 16 квітня 2024 року. Для початку згадаємо про епізод, коли спецпризначенці СБУ своїми безпілотниками знищили ворожу радіолокаційну станцію "Небо-У" із заявленою дальністю виявлення цілей аж до 700 кілометрів, котра стояла в Брянській області РФ. Тут насправді не є важливим факт, що такий радар може коштувати мінімум 100 мільйонів доларів, тут важливим є факт, що росіяни спробували застосовувати "Небо-У" як такий собі наземний "замінник" літаків радіолокаційного дозору А-50, які для ворога стали особливо цінними після збиття двох "бортів" нашою ППО.

...росіяни знову викотили на поле бою черговий танк із "царь-мангалом" та "царь-РЕБом", через що машина схожа буквально на самохідний сарай...

Головне управління розвідки повідомило про результативну диверсію на тій же Брянщині, внаслідок чого було знеструмлено кілька військових об'єктів ворога, що відносяться до так званих "залізничних військ" армії РФ. Це цікавий аспект, а сама диверсія могла бути спрямована на те, щоб ускладнити росіянам використання залізниці на тимчасово окупованих територіях України. Крім того, не можемо пропустити новину "технічного" характеру, що росіяни знову викотили на поле бою черговий танк із "царь-мангалом" та "царь-РЕБом", через що машина схожа буквально на самохідний сарай. Ворог експериментує з тим, як йому проривати мінні загородження та безпілотні "завіси" від наших захисників, і це треба взяти до уваги.

Із того, що наразі відомо за напрямками по фронту:

Бахмутський напрямок: є повідомлення від наших військових про те, що для штурмів в районі Часового Яру ворог перекидав свої резерви з Лиманського напрямку, та бажаного результату для армії РФ це не дало. Крім того, було повідомлення і про успішно відбиту атаку російської колони, яка намагалась прорватись в район Каналу.

Авдіївський напрямок: бійці ЗСУ ведуть жорсткі бої з російськими нападниками в районі населеного пункту Красногорівки.

Куп'янський та Лиманський напрямки: судячи з усього, тривала оперативна пауза, яка тут була до сьогодні, пов'язана зокрема і з тим, що росіяни забрали звідти частину підрозділів на інші напрямки, які вважають більш "перспективними".

Новопавлівський напрямок: наші воїни вцілому стабільно тримають лінію оборони та ведуть жорсткі бої проти російських нападників.

Південь загалом: особливих змін у ситуації поки що нема.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі