Кадиров - усе? Кадрові зміни при дворі чеченського намісника

Схоже, найближчим часом ми дізнаємося чимало новин із Чечні. Зокрема - щодо кадрових перестановок у владі. Та чи втратить вплив родина Кадирова?

Спікер чеченського парламенту Магомед Даудов подав у відставку і, з великою часткою імовірності, найближчим часом стане премʼєром республіки. Згідно з конституцією Чечні, премʼєр заміщає президента, коли той не може виконувати обовʼязки. Якщо ця гіпотеза правильна, це передбачає кілька наступних моментів. І перш за все, треба говорити, що процеси прискорюються, а Даудов - імовірно, може стати транзитним наступником при ще живому Кадирові. Адже той, найшвидше, дедалі частіше буде не на робочому місці, а в статусі в.о буде утверджуватися Даудов.

Щоб краще зрозуміти особу Даудова, дам цитату з "Новой газеты". "Якщо у східній частині треба покарати когось - це доручається Даудову, якщо у західній - це територія Апти. Загалом по Росії це вже Адам Делімханов. Все, у чому можна звинуватити цих людей, зроблено за дорученням господаря (Рамзана Кадирова, ред.). При цьому господар ставиться до них цинічно та споживчо. Він неодноразово вголос міркував про те, що вбивства, рахунок за які в майбутньому чеченці можуть пред'явити за законами кровної помсти, скоєно не Рамзаном особисто та не його родичами, навіть не його односельцями, а Даудовим та Алаудіновим. Хазяїн буквально заявляв: "Я скажу їм, щоб із претензіями за вбитих йшли в Гелдаген та Садін-Котар, там хай шукають винних у загибелі своїх рідних". Гелдаген - це родове село Даудове, а Садін-Котар (село Комсомольське) - родове село Алаудінова... "

Головний плюс Даудова, з точки зору Кадирова, це відсутність власного клану. Він кровник, і вимушений буде просити прикриття у кадировців

Головний плюс Даудова, з точки зору Кадирова, це відсутність власного клану. Він кровник, і вимушений буде просити прикриття у кадировців. Зі свого боку, Кадиров впевнений, що Даудов не вестиму свою власну гру. Поки це коротко про ситуацію в Чечні. Єдине, що ми маємо розуміти: вся комбінація щодо зміни влади в Чечні погоджена з Путіним. І він має виступити гарантом всіх домовленостей. Зокрема і щодо Адама Кадирова.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі