понеділок, 31 березня 2014 18:55

Як запобігти крадіжці автомобільних коліс

Як запобігти крадіжці автомобільних коліс

Однією з найпоширеніших проблем, пов'язаних з автомобільними крадіжками, є крадіжка коліс. І хоч на дворі вже не лихі 90-і, злочинці все частіше зазіхають на дорогі литі диски і нову якісну гуму.

Як же захистити свої колеса від злодіїв? Декілька простих порад допоможуть вам зберегти автомобільні колеса:

1. Не скупіться. Привчіть себе вночі користуватися послугами тільки платної стоянки, так як більшість злочинів відбувається саме в темний час доби.

2. Паркуйтесь так, щоб позбавити можливості зловмисників зняти весь комплект коліс, тоді зявиться велика ймовірність того, що злодії взагалі відмовляться від намірів обікрасти вас. Місцем такої парковки можуть стати навіть загальнодоступні стоянки - потрібно лише поставити машину так, щоб з боку пасажира переднього ряду вона практично прилягала до стіни.

3. Скористайтеся сигналізацією з датчиком нахилу, вона обов'язково спрацює, якщо злодії будуть намагатися відкрутити ваші колеса за допомогою домкрата.

4. Не нехтуйте основним способом захисту від крадіжки коліс - так званими "секретками". Так називають спеціальні болти, конфігурація голівки у яких специфічна, внаслідок чого зловмисникам, в теорії, необхідний спеціальний ключ, який навряд є у злодія. Однак, треба враховувати, що багато злодіїв легко справляються з цим, збиваючи такі спеціальні болти каменем, тим не менш, цей спосіб вважається ефективним.

Зараз ви читаєте новину «Як запобігти крадіжці автомобільних коліс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути