вівторок, 01 квітня 2014 17:56

Продаж квартир у Києві впав до рекордного мінімуму

Продаж квартир у Києві впав до рекордного мінімуму

За березень у Києві було продано 688 квартир: 255 покупок відбулося на вторинному ринку і 433 - в недобудованих будинках.

Про це повідомили в консалтинговій компанії SV Development.

Це майже вдвічі менше, ніж у лютому, коли на "вторинці" продали 412 квартир і 694 в новобудовах.

"Березень показав найнижчий рівень продажів за останні 15 років. Навіть у кризовому 2009-му продавалося більше квартир", - сказав аналітик консалтингової компанії SV Development Сергій Костецький.

За даними SV Development, найбільший попит у березні користувалися двокімнатні квартири - на них припадало 47% угод, на другому місці за популярністю виявилися "однушки" - 44% продажів. Лише 9% - це покупки трьох і більше кімнат.

Найдешевшим минулого місяця залишався Деснянський район, де середня вартість квадратного метра на вторинному ринку становила $1 501 (в новобудовах - $1 364/кв.м.), а найдорожчим - Печерський (вторинне житло там коштує $2 892/кв.м., в новобуд - $2 482/кв.м).

"Навіть ті нечисленні покупки, які відбувалися, здійснювалися з метою подальшого перепродажу - для спекуляцій. Враховуючи те, що довіра українців до банківських депозитів в національній валюті зараз невисока, а інші фінансові інструменти для рядових інвесторів у країні представлені слабо, населення вважає за краще вкладатися в житлову нерухомість. Десь третина квартир купується замість депозитів", - зазначив старший аналітик департаменту стратегічного консалтингу UTG Костянтин Олійник.

Зараз ви читаєте новину «Продаж квартир у Києві впав до рекордного мінімуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути