понеділок, 22 квітня 2024 13:55

"На боці РФ не лише величезні інвестиції" - Пекар сказав, як боротися з російськими наративами

"На боці РФ не лише величезні інвестиції" - Пекар сказав, як боротися з російськими наративами
Стереотипи про Україну вже подолані завдяки ЗСУ та українському народу, переконаний Валерій Пекар. ФОТО: зі сторінки підприємця у Facebook

Україна довго була відсутня на політичній карті світу. Тому західний погляд на Україну формувався через колоніальні російські наративи, що змальовували українців як неспроможних до державності.

На міжнародних майданчиках треба говорити про те, що насправді у нас вирішуються безпекові проблеми Заходу, розповів в інтерв'ю журналу "Країна" підприємець і громадський діяч Валерій Пекар.

"Російським наративам треба протиставляти українські. Але варто розуміти, що на російському боці не лише величезні інвестиції у формуванні картини світу американців і європейців, а ще й багато десятиліть, протягом яких ця картина формувалася - поки Україна була відсутня на мапі світу", - заявив Пекар.

Подолати ці стереотипи непросто, але ЗСУ і весь український народ вже зламали їх, вважає Пекар.

"Сьогодні нам симпатизує більшість громадян західних країн, але ця симпатія не перетворюється на політичні дії. Психологія добре знає причини: треба перевести проблему допомоги Україні з емоційної в інтелектуальну площину. Традиційні українські апеляції до добра і зла, цінностей і моралі були ефективними лише у 2022 році, згодом вони втратили сенс. Говорити треба про те, що Україна вирішує безпекові проблеми Європи й Америки", – наголосив підприємець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З усією любов'ю знищив би все, що називається "рускім" - Фагот про артистів в окопах, "колег" із РФ і націоналізм

Для цього потрібно поєднати силу української кадрової дипломатії з дипломатією парламентською та "народною" – громадськими організаціями, підприємцями, митцями.

"Обмеження українських зусиль лише офіційними представниками означає добровільну відмову від дипломатичних перемог, а небажання виходити на одну сцену з росіянами є залишенням без бою важливих майданчиків, де росіяни за нашої відсутності безперешкодно поширюватимуть власні версії минулого й теперішнього", – підсумував Пекар.

Повне інтерв'ю з Валерієм Пекарем читайте в новому номері журналу "Країна"

Серед парламентарів триває дискусія про відновлення допуску журналістів до кулуарів. Зараз у Верховній Раді акредитовано 3900 журналістів. Реально працює десь 26-27 журналістів різних видань.

Подбати про безпеку такої кількості цілком реально. А їхня присутність у кулуарах сприятиме підвищенню рівня довіри до ВР. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів голова парламентського комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин.

Зараз ви читаєте новину «"На боці РФ не лише величезні інвестиції" - Пекар сказав, як боротися з російськими наративами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути