вівторок, 01 квітня 2014 18:45

Російських автодилерів не цікавить Крим

Російських автодилерів не цікавить Крим

Кримським автомобілістам, які зважаться на покупку нового автомобіля доведеться не легко.

На сьогоднішній день жителям Криму можна придбати автомобіль в українських імпортерів, але з деякими умовами. Головне допущення - це 100%-ва передоплата, але інших варіантів у кримчан просто немає. При цьому забирати авто потрібно буде не в Криму, а в найближчих до республіці українських містах - Херсоні та Миколаєві.

Крім того, проходити ТО доведеться швидше за все там же. У разі введення візового режиму з Україною сервісне обслуговування може обернутися проблемою. Що стосується гарантійного обслуговування, то цей момент також поки не визначений.

На думку експертів, прихід на півострів російських імпортерів не варто чекати дуже скоро. З точки зору бізнесу Крим не дуже цікавий дилерам, хоча продажі машин там в останні місяці демонстрували стрімке зростання. У лютому, коли Росія окупувала Крим, авторинок півострова становив лише 5% українського ринку.

"Думаю, що російські імпортери прийдуть в Крим не дуже скоро. Сьогоднішня ситуація на російському ринку така, що їм є чим зайнятися і в інших регіонах. Тим більше, що в Криму грошей немає - цей регіон не цікавий з точки зору бізнесу на сьогоднішній день - потенціал по людям там зовсім невеликий. У разі фінансових вливань у Крим ситуація може покращитися, але не думаю, що російські імпортери почнуть масово з'являтися в Криму в цьому році", - сказав директор Auto-dealer.ru Олег Дацьків.

Це припущення підтверджують і в російських офісах автокомпаній. "Остаточне рішення поки не прийнято", - найбільш часта відповідь від прес-служб. Тим кримчанам, хто збирається купити новий автомобіль, варто поквапитися: переведення автопарку республіки на російську реєстрацію станеться вже дуже скоро, і після цього куплений в Україні автомобіль, швидше за все, доведеться розмитнити. На сайті МВС Росії вже з'явився проект наказу щодо присвоєння Криму коду регіону для номерів.

Раніше генеральний директор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко заявив, що автомобілі у Криму можуть подорожчати на 25%. В першу чергу це пов'язано з різницею митних зборів Росії та України. На поточний час розмір спецмита в Україні становить близько 10% від вартості машини, а в Росії в середньому в три рази більше.

На сьогоднішній день ніяких перебоїв з сервісним обслуговуванням в Криму немає - постачання запчастин з України тривають в колишньому режимі. Однак у майбутньому механізм обслуговування виглядає туманно. Швидше за все, сервісні центри також перемістять в Херсон і Миколаїв, що значно ускладнить процес проходження ТО.

Зараз ви читаєте новину «Російських автодилерів не цікавить Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути