четвер, 01 квітня 2010 21:07

Тігіпко найбільше асоціюється із сильною владою, реформами і середнім класом

 

Інститут проблем управління ім. Горшеніна опитав жителів столиці, кого вони готові підтримати на виборах міського голови. Понад 30% городян підтримують кандидатуру Сергія Тігіпка, віце-прем"єра з економічних питань.

— Тігіпко найбільше асоціюється із сильною владою, реформами і середнім класом. Саме за ці риси його підтримує міське населення, — коментує результати опитування політолог Кость Бондаренко, 39 років. — Прихід Сергія Леонідовича в уряд на посаду віце-прем"єра тільки додав йому прихильників.

У Віталія Кличка стабільний електорат на рівні 22 відсотків. Саме стільки підтримки він мав у нашому грудневому дослідженні, в яке ми не включали Сергія Тігіпка та Юлію Тимошенко. Виборці Кличка — це люди, які звикли до політики як шоу, бачать на посаді міського голови сильну особистість, яка сама не прибиратиме сніг із вулиць, а шукатиме і каратиме крайніх за незроблену роботи. А ностальгія за чистим містом вивела на третє місце у рейтингу колишнього мера Олександра Омельченка.

Очікування, що рівень підтримки Юлії Тимошенко буде близький до рейтингу на виборах президента, не справдилися. Народ, може, і хоче бачити її президентом, але боїться навіть на посаді мера.

Тимошенко народ боїться навіть на посаді мера

Група підтримки голови Шевченківської районної держадміністрації столиці Віктора Пилипишина подібна на ту, що підтримує Сергія Тігіпка. У грудневому опитуванні він мав друге місце із 14 відсотками. За Миколу Катеринчука готові голосувати 40-річні домогосподарки. Вони не наділяють його особливими управлінськими якостями, він їм просто подобається.

Діючий мер Леонід Черновецький має 3,3 відсотка підтримки. Його антирейтинг виріс до 90 відсотків — це абсолютний рекорд навіть серед мерів райцентрів. Черновецький втрачає підтримку, бо скінчилися бабушки, скінчилася гречка. Своїм антирейтингом від тягне на дно і секретаря Київради Олеся Довгого, хоча проти останнього найбільше грає вік. Народ ще не сприймає надто молодих лідерів.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко найбільше асоціюється із сильною владою, реформами і середнім класом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути