середа, 23 травня 2012 16:47

"Декриміналізація в Україні притягує злочинний елемент з усього СНД" - Бондаренко

"Декриміналізація в Україні притягує злочинний елемент з усього СНД" - Бондаренко
Влада не втручається у дії рейдерів. Фото: tyzhden.ua

Конфлікт на Лук'янівському ринку - не поодинокий випадок в Україні. Зараз триває масштабний переділ майна, впевнений народний депутат від "БЮТу" Володимир Бондаренко.

"В Дніпропетровську вибухають бомби, випадково горять склади секонд-хенду під мостом в Києві, люди в масках захоплюють заводи в Одесі. А що ви хотіли, влада у нас така", - каже нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко вийшов до мітингуючих працівників Лук'янівського ринку

Він пояснює, що через декриміналізацію деяких статей в Україні значно зріс рівень злочинної ситуації.

"Зараз ухвалюються закони, які притягують сюди злочинний елемент. Декриміналізація не стримує злочинний елемент, а навпаки притягує його в країну. Тепер у нас не посадять за підробку грошей, не посадять за приховання банкрутства. Тобто кидали будуть сюди їхати і кидати всіх інших. Це цілий сектор, який раніше хоч трошки стримував злочинність. Тепер з Росії, Білорусі та інших країн співдружності сюди їдуть, бо тут не саджають. Можна "накуролесить", створити "МММ" і елементарно відкупитись. А рейдерство стало повсюдним. От зараз, як народний депутат веду прийом, і вже двоє приходили з абсолютно рейдерськими питаннями. У них забирають землю, хоча вони мають всі документи" - пояснює.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура порушила справу проти хуліганів на Лук'янівському ринку

За словами Бондаренка, в Україні ринки завжди були і є криміногенними зонами.

"Свого часу всі колгоспні базари перетворились на приватні. І унікальна гра з платою за використання цієї території полягає в тому, що до міської громади надходять крихти з того, що реально платять підприємці, винаймаючи частиночку території. Ринки ці не цивілізовані. Самих власників теж ніхто не знає, вони заховані за трьома воротами. Всі ведуть чорний, не відкритий бізнес. Це викликає заохочення у тих, хто відчуває себе сильнішими за попередніх. І вони відбирають ринки. Але захоплення не можуть проходити без сприяння влади", - переконаний нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лук'янівський ринок захопили і охороняють 300 спортивних молодиків

Каже, що за чутками "Сінний ринок" в самому центрі Києва, колись викупили за 12 тис. гривень чотири людини.

"По три тисячі склались і купили ринок. А потім, як кажуть люди, він був проданий за $11 мільйонів. І зараз лежить купа руїн в центрі Києва. На той час це було специфічне захоплення комунального майна. Зараз все стабілізувалось, але переділ триває. І Лук'янівка, так як і Троєщина, в переділі. Нічому дивуватись, така в нас влада. Рейдерське захоплення ні законодавчо, ні рішучими діями правоохоронців не стримується. А правоохоронні органи взагалі зайняті політичною боротьбою".

Зараз ви читаєте новину «"Декриміналізація в Україні притягує злочинний елемент з усього СНД" - Бондаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути