четвер, 14 березня 2024 12:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Британські аналітики назвали пріоритетні напрямки Росії на фронті

Британські аналітики назвали пріоритетні напрямки Росії на фронті
Росія концентрує операції на захід від Авдіївки та Мар'їнки, міст Донецької області. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Ситуація на фронті для Сил оборони України найближчими тижнями залишатиметься складною.

Росіяни продовжують атаки одразу на кількох ділянках лінії фронту, повідомило 14 березня Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"РФ концентрує операції на захід від Авдіївки та Мар'їнки Донецької області. На ці напрямки припадає 60% зареєстрованих російських атак за останні чотири тижні", - йдеться у свіжому звіті британської розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові назвали головну стратегічну ціль ворога на сході

Середня кількість зареєстрованих щотижневих наземних атак скоротилася на 13% з кінця лютого. Тоді за тиждень вона досягла 600.

У лютому Росія отримала контроль над Авдіївкою та кількома селами на захід від міста, але, за даними британського відомства, просування відтоді сповільнилося.

"Загальна ситуація буде складною для ЗСУ у найближчі тижні, адже РФ продовжить відновлювати сили та завдавати ударів по пріоритетним напрямкам", - додали у Міноборони Великої Британії.

Триває 750-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 79 бойових зіткнень, повідомив уранці 14 березня Генеральний штаб Збройних сил України. Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Зараз ви читаєте новину «Британські аналітики назвали пріоритетні напрямки Росії на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути