понеділок, 16 травня 2011 12:20

У Тернополі готові перекрити залізницю заради хлопця, який спалив червоний прапор
6

Фото: Фото: Андрій Янович

Захисники погрожують перекрити залізну дорогу в Тернополі, щоб добитися звільнення з під варти тернопільського "свободівця" Віктора Козорога. 9 травня він спалив червоний прапор.

Про це заявляли пікетувальники, які зібралися зранку 16 травня під облуправлінням міліції в центрі міста.

"Тут потрібно братися до кардинальних дій. Вже раз наших патріотів затримували, і коли ми перекрили колію – їх одразу відпустили", — заявила пенсіонерка-політв'язень Ольга Жулковська.

Попри те, що з натовпу мітингувальників були неодноразові вигуки про потребу перекриття колії, організатори акції протесту – „свободівці" - людей до залізниці не повели. Мер та голова облради пішли в облуправління та написали заяви про взяття на поруки затриманого.

Перед закінченням мітингу повідомили, що наступного разу громадську акцію потрібно проводити під судом, який вирішуватиме продовжувати утримання Козерога, чи ні.

Нагадаємо, 21-річного „свободівця" взяли під варту в ніч на неділю 15 травня, після кількагодинного допиту в тернопільській міліції. Його звинувачують у хуліганстві. 9 травня він, з іншими „свободівцями" зірвав червоний прапор з місцевого осередку компартії та спалив його.

Перекриття колії в Тернополі є доволі поширеною формою протесту. Вперше, за незалежної України, подібне провели в 2001 році, якраз після дев'ятого травня. Міліція затримала кількох націоналістів, які під час святкування перемоги виривали в учасників колони червоні прапори.

Мітингувальники домоглися того, що хлопців випустили на волю. Після цього колію перекривали ще двічі: одного разу протестуючи проти податкового тиску на опозиційних підприємців за часів Кучми, інший раз – під час Помаранчевої революції.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі готові перекрити залізницю заради хлопця, який спалив червоний прапор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути