пʼятниця, 13 травня 2011 00:15

Міліція звинувачує у заворушеннях "Свободу"

"Провокації 9 Травня у Львові були тільки з однієї сторони — від людей із пов'язками "Свобода", — каже начальник Департаменту громадської безпеки Міністерства внутрішніх справ генерал-майор Віктор Ратушняк, 51 рік. — Міліція діяла в межах закону та у відповідності до подій. Правоохоронці попередили переростання поодиноких порушень громадського порядку в заворушення і кровопролиття".

Генерал Ратушняк приїхав із Києва до Львова розслідувати події, що сталися 9 Травня. Того дня з Криму та Одеси до Львова приїхали представники партій "Русское единство" і "Родина". Попри заборону суду, розгорнули 30-метровий червоний прапор на пагорбі Слави, де поховані радянські воїни. Молоді люди з пов'язками "Свобода" намагалися прорватися до заїжджих через кордон міліції.

Після сутичок 17 осіб звернулися по медичну допомогу, за словами Ратушняка. Ветеранів війни та міліціонерів серед них немає. Складено вісім протоколів про адміністративні порушення — за непокору працівникам міліції та хуліганство. Усі — на мешканців Львова та області.

— Повторюється сценарій 1940–1950-х, коли агенти КДБ переодягалися в строї вояків УПА й винищували по селах людей, — говорить депутат Львівської обласної ради від "Свободи" Ірина Сех, 40 років. — Скоро вони скажуть, що це наші люди розгорнули на пагорбі Слави червоний прапор. Звинувачувати в конфліктах 9 Травня потрібно перш за все владу. Президента, який то підписував закон про червоний прапор, то не підписував. Верховну раду, що прийняла цей закон. Губернатора Цимбалюка, який відсторонився. Усі вони в змові, усі підло брехали. Жодного постраждалого зі сторони міліції, ветеранів чи приїжджих гастролерів немає. Заслуга наших керівників, які вивели обурену молодь із того місця. Інакше не обійшлося би без кровопролиття.

Зараз ви читаєте новину «Міліція звинувачує у заворушеннях "Свободу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути