Ексклюзиви
понеділок, 31 березня 2014 22:20

На Рівненщині напишуть книгу про загиблого націоналіста Сашка Білого

 

54-річний письменник Олександр Намозов із райцентру Костопіль Рівненської області пише книгу спогадів "Честь нації" про загиблого Олександра Музичка на прізвисько Сашко Білий, керівника "Правого сектора" в Західній Україні. Його ввечері 24 березня під Рівним розстріляли бійці міліцейського спецпідрозділу "Сокіл".

"Пишу не заради гонорарів, а для себе й людей. Адже, вбили справжнього героя. Сашко погодився на спогади й обіцяв розповісти мені про війну в Чечні, його стосунки з Джохаром Дудаєвим. Тепер про Білого говоритимуть побратими, які разом із ним у 1994 році воювали в Чечні. Прізвищ поки їх не буду називати. Можливо, й у книзі вкажу тільки псевдоніми", - розповів Gazeta.ua Намозов.

"Він же добровольцем поїхав туди. Брав участь у боях з федеральними військами. За бойові заслуги президент республіки Джохар Дудаєв нагородив його орденом "Герой нації". Побратими розповідають, як він підбив у Грозному танк й коли почув, що танкісти закричали українською "Мамо допоможи!" сам кинувся їх рятувати. Витягнув із танка й загасив полум'я", - каже він.

Письменник був знайомий із Олександром Музичком понад 10 років. Каже, націоналісту сподобалася його художньо-документальна повість "Псевдо–"Небезпечний" про героїчну боротьбу УПА на теренах Костопільщини.

Книгу письменник хоче видати щонайменше 5-тисячним тиражем. Оголосив збір коштів на її друк.

Олександр Намозов - автор низки художньо-документальних творів про події часів Другої Світової війни на Рівненщині. Його знають також як дослідника родини російського політика Володимира Жириновського, який має коріння з райцентру Костопіль. Зокрема, він написав книгу "Жириновский. Возвращение к истокам". Іншу біографічну книгу про цього політика Намозов відмовився віддати Володимиру Жириновському через малий авторський гонорар.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині напишуть книгу про загиблого націоналіста Сашка Білого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути