Ексклюзиви
четвер, 07 квітня 2011 12:54

Янукович розповів, як хоче товаришувати Україна з ЄС, Росією та США

Янукович розповів, як хоче товаришувати Україна з ЄС, Росією та США

Україна розглядає можливість митної співпраці з Росією, безвізового режиму з Євросоюзом та стратегічного партнерства із США.

Про це повідомив під час щорічного послання у Верховній Раді президент України Віктор Янукович.

Зокрема, політик зазначив, що сьогодні наша держава веде активний переговорний процес із ЄС щодо Угоди про асоціацію.

"Вже у цьому році ми прагнемо шляхом компромісу усунути розбіжності в позиціях і вийти на остаточне підписання Угоди про асоціацію та створення Зони вільної торгівлі.

В ході Саміту Україна-ЄС також було оголошено про надання Україні Плану дій з лібералізації візового режиму. Для подальшого просування до безвізового режиму з ЄС у 2011 році ми маємо виконати ряд технічних завдань", - додав Янукович.

За його словами, йдеться про завдання у сферах безпеки документів, міграції, охорони громадського порядку.

"Переконаний, що до кінця року ми це зробимо", - вважає президент.

Він також наголосив, що євроінтеграційний курс не був і не буде зашкоджувати розвитку стратегічного партнерства України з Росією.

"У 2010 році ми виконали важливу частину двостороннього порядку денного: відновили повноцінний діалог, економічне співробітництво і вийшли на нову формулу стратегічного партнерства України та Росії. Черговим свідченням серйозності наших намірів і закономірним результатом спільної роботи у найближчій перспективі стане підписання Декларації про зміст українсько-російського стратегічного партнерства", - підкреслив глава держави, додавши, що сьогодні, крім того, розглядається питання співпраці України з Митним союзом.

"Вважаю, що подальший розвиток стосунків з Митним союзом буде спиратись на нову договірну базу щодо угод про вільну торгівлю та можливу пакетну угоду про співпрацю за формулою "3+1". Це дасть нам змогу забезпечити реальний курс на зближення європейського та євро-азійського економічних просторів", - заявив Янукович, зазначивши, що відносини стратегічного партнерства із Сполученими Штатами Америки також розвиватимуться.

Зараз ви читаєте новину «Янукович розповів, як хоче товаришувати Україна з ЄС, Росією та США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути