четвер, 07 квітня 2011 11:45

Янукович підтримав освітні реформи Табачника

Янукович підтримав освітні реформи Табачника

Послідовне підвищення доходів вчителів, вихователів та реалізація програми "соціальне житло" мають уже найближчим часом повернути довіру і надію освітян до держави.

У цьому запевнив президент України Віктор Янукович під час свого щорічного послання у Верховній Раді.

Зокрема, Янукович заявив, що модернізація економіки, зміни в соціальній системі захисту, медицині, інших сферах вимагають і нової якості освіти. Він визнав, що уже не перший рік "Україну лихоманить від різних експериментів та новацій у цій сфері".

"Розумію хвилювання студентства, батьків, вчителів щодо нестабільності освітньої галузі. Але ж давайте також говорити відверто про реальний стан справ. Сотні вищих навчальних закладів, де формальний підхід до отримання диплому переважає над якістю", - сказав глава держави.

Він додав, що достатньо гостра ситуація в середніх школах та дошкільних закладах.

"Нині сотні і тисячі українських шкіл та дитячих садків ледь зводять кінці з кінцями. Професії вчителя та вихователя залишаються непрестижними", - наголосив Янукович.

За його словами, послідовне підвищення доходів вчителів, вихователів та реалізація програми "соціальне житло" мають уже найближчим часом повернути довіру і надію освітян до держави.

"Переконаний, в питанні реформи освіти ми усі маємо бути союзниками. Це – загальнонаціональна справа. Розглядаю реформу освіти як одне з ключових завдань 2011 і наступних років", - заявив президент.

Він уточнив, що подолання корупції у цій сфері, раціональне використання бюджетних ресурсів держави та місцевої влади, підготовка кадрів, впровадження сучасних технологій, формування доступних навчальних електронних бібліотек – ключові напрямки реформи.

"Вимагаю від уряду зваженої програми реформування освіти, яка спиратиметься на широку соціальну підтримку. Реформа освіти та виховання має пройти широку громадську експертизу. Зі свого боку я зроблю все, щоб ці реформи супроводжувались максимально швидким впровадженням сучасних технологій: комп'ютеризація шкіл, електронні підручники, бази даних національної та світової літератури. Переконаний, що саме через реформу освіти ми зможемо впритул підійти і до радикальних змін у сфері науки, яка також потребує не лише підтримки, але й глибокого реформування", - підсумував Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Янукович підтримав освітні реформи Табачника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути