пʼятниця, 30 вересня 2011 17:12

Справу Тимошенко форсують, бо наближаються вибори - політолог

Справу Тимошенко форсують, бо наближаються вибори - політолог

11 днів, за які суддя Печерського суду Родіон Кірєєв хоче оголосити вирок Тимошенко, потрібні владі - думатимуть, як вийти з ситуації, не зачіпаючи Януковича. Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Це швидко, бо влада поспішає - справа Тимошенко створила їй багато неприємностей. Будь-яка закордонна зустріч закінчується питаннями про долю Тимошенко. Януковичу дуже важко кожний раз відповідати на одні й ті самі питання. Не проходить й двох годин, щоб якійсь закордонний експерт не повідомив, що ця справа викликає стурбованість в Європі й що це загроза для підписання асоціації для членства України в ЄС", - відзначив Таран.

Експерт вважає, що другим фактором для швидкого вирішення справи Тимошенко є виборча кампанія, що наближається.

"Якщо суд триватиме далі, то для Тимошенко він стане частиною виборчої кампанії. Вона стане найбільш відомим та розкрученим лідером опозиції. Тому для влади важливо закрити це питання якомога швидше", - вважає політолог.

На його думку, за цей час владі треба розробити план розвитку ситуації.

"Можливо, прийняти поправки до Кримінального кодексу, або придумати інші ходи. Цей час взяли не для обдумування вироку. А для того, щоб влада придумала, як максимально м'яко вийти з цієї ситуації. Думатимуть, як це зробити, не зачіпаючи президента", - резюмував Таран.

Зараз ви читаєте новину «Справу Тимошенко форсують, бо наближаються вибори - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути