середа, 14 грудня 2011 11:13

Господь випробовує нашу бідну Юлю - Сумська

Господь випробовує нашу бідну Юлю - Сумська

– Господь дає випробування бідній нашій Юлі. А після цього, можливо, у неї буде злет. Бо не може бути постійно така темна сторона, має бути й світла, - говорить українська акторка Ольга Сумська.

Нещодавно судове засідання у справі Юлії Тимошенко відбулось прямо у камері СІЗО. Як ви це оцінюєте?

– Проведення такого засідання у камері СІЗО – це неправомірно і нелюдяно. Я не знаю, як вона це все витримує як жінка. Дуже їй співчуваю і маю надію, що ситуація якимсь чином налагодиться. Сподіваюсь, що люди, які її судять, мають хоч краплину сердечності, зглянуться над нею і все-таки поступляться. Ми не маємо бути байдужими у цій ситуації.

Мені Юлію Володимирівну, як жінку та особистість, дуже шкода.

Поки що політичні методи боротьби за звільнення лідера "Батьківщини" не полегшують її долю. Що однозначно звільнить Тимошенко від ув'язнення?

– Звільнення Тимошенко станеться вже після виборів, якщо це станеться взагалі... Усі ми розуміємо, для чого це робиться. Я щиро їй побажаю збереження здоров'я, і щоб люди не спекулювали на цій темі. Усі ми дуже стомились від цих тортур і поневірянь, яким піддають цю людину.

Мені також дуже прикро від реакції Європи та усього світу на те, що відбувається у нас по відношенню до жінки та екс-прем'єр-міністра. Це не робить українцям честі. Це приниження усієї України, як толерантної держави. Таке відношення до ув'язненої, наче ще довоєнне. А ми ж живемо вже у ХХІ столітті. Так хочеться, аби люди мали Бога в серці.

Захист лідера "Батьківщини" постійно звітує, що у неї величезні проблеми зі здоров'ям. Що б ви зробили на місці близьких Тимошенко?

– Дивлячись на донечку Юлії Володимирівни, я дивуюсь, як це все вона витримує, адже Женя реагує дуже стримано. Підозрюю, що родичі Тимошенко свідомо не виливають свої емоції, аби не ставити ситуацію під гострим кутом. Думаю, що вони тримаються з останніх сил.

Але зламати таку жінку не просто. Двічі попасти до СІЗО – це не кожний чоловік витримає.

Така моя жіноча позиція, абсолютно не політична. Я на боці жінок, які за те, щоб Юлія Володимирівна була на свободі. І Ганна Герман про це казала, і Олександра Кужель... Тимошенко ж нікого не вбивала. Чому така жорстокість по відношенню до неї? Чому б її не відпустити, не дати хоча б умовний термін? Це ж можна зробити. Про це всі давно говорять у народі.

Що б ви робили у теперішній ситуації на місці Юлії Володимирівни?

– На місці Юлії Володимирівни я б читала молитви, молилась би Господу, щоб ситуація кардинально змінилась. Я думаю, що Всевишній зрештою зглянеться.

Боже, що ще залишається у цій державі нам всім робити?! – Молитись тільки, щоб народ достойно жив, за благополуччя нашої багатостраждальної держави, щоб усі політики нарешті порозумілись і знайшли спільну мову, щоб усі витримали Євро... Щоб Юлію Володимирівну родичі підтримували, набрались сил і абсолютно абстрагувались від негативу.

Згадайте, скільки людей відсиділо, а потім – після звільнення – у них відбувався новий поштовх у житті. Наприклад, актор Георгій Жжонов просидів багато у тюрмі, а потім вийшов звідти і у нього почалось друге життя.

Чи не виникало у вас бажання втілити образ Юлії Тимошенко у своїй творчій діяльності?

– Якби мені запропонували втілити образ Юлії Тимошенко у кіно чи театрі, я б подумала... Хоча якщо ця тема набридла людям у житті, то не знаю наскільки вони витримають, коли винести її на творчий майданчик. Може, років через -надцять наступне покоління і буде змальовувати політиків у творчому аспекті.

Зараз ви читаєте новину «Господь випробовує нашу бідну Юлю - Сумська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути