четвер, 24 травня 2012 13:07

"Наша Україна" вже перебуває у політичному небутті - експерт

"Наша Україна" вже перебуває у політичному небутті - експерт
Костянтин Матвієнко: НУ не має жодної політичної ваги. Фото: glavcom.ua

Валентин Наливайченко пішов з "Нашої України", бо партія вже перебуває у політичному небутті.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Костянтин Матвієнко.

"Партія "Наша Україна" не має жодної політичної ваги. Перебувати в ній з точки зору політичної перспективи та участі у виборах немає жодного сенсу", - переконаний експерт. Він також пояснив, що Наливайченко вже чітко визначив той округ, в якому він буде балотуватися у Тернопільській області.

"І, відповідно, партія "Наша Україна", не беручи участі у так званій об'єднаній опозиції, не може представляти там його як такий політичний дельтаплан, який переможе", - додав політолог.

Матвієнко зазначив, що саме тому Наливайченко "буде логічно зсуватися в бік участі у виборах як незалежний кандидат, якого підтримує ця сама об'єднана опозиція".

"Якби він був в партії, він не мав би можливості мати таку підтримку", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наливайченко хоче до єдиної опозиції і обіцяє додати їй "ідеологічного компоненту"

Водночас, відповідаючи на запитання, чи небажання деяких членів партії "Наша Україна" долучитися до об'єднаної опозиції пов'язане з відповідним рішенням почесного голови НУ Віктора Ющенка, Матвієнко зазначив:

"Це швидше небажання об'єднаної опозиції бачити Ющенка у своїх лавах. Будь-яка його участь у будь-якому політичному проекті сьогодні гарантує неуспіх цього проекту. Виборці свого розчарування Ющенком дуже добре пам'ятають". Водночас, експерт додав: "Ющенко, звичайно, не проти того, щоб балотуватися і, думаю, він буде балотуватися за мажоритарним округом".

Подальша доля "Нашої України", на думку політолога, вже визначена сьогодні — "це політичне небуття, де вона вже перебуває". Щодо подальшої політичної кар'єри Наливайченка, то його перемога на виборах по округу ще дуже сумнівна, оскільки у нього на цьому окрузі є дуже серйозний конкурент, якого поважають місцеві мешканці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для "Нашої України" вихід Наливайченка став несподіванкою

Водночас, Матвієнко переконаний, що Наливайченко вже створювати свій політичний проект не буде, бо занадто пізно. Скоріш за все, вважає експерт, він " втулитися в якісь політичні прийми".

Як повідомлялося раніше, екс-голова СБУ Валентин Наливайченко склав з себе повноваження голови Політичної Ради партії "Наша Україна" та зупинив своє членство у партії.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" вже перебуває у політичному небутті - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути