вівторок, 01 квітня 2014 11:42

Рада дозволила ввести іноземні війська з ЄС та США в Україну

Рада дозволила ввести іноземні війська з ЄС та США в Україну

Верховна Рада України схвалила проект закону "Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2014 році для участі у багатонаціональних навчаннях".

За відповідне рішення проголосували 235 народних депутатів з 291, зареєстрованих у сесійній залі.

"Рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2014 році для участі в українсько-польських навчаннях авіаційних підрозділів на рівні ескадрилей, українсько-польських навчаннях підрозділів військової поліції "Правопорядок-2014", українсько-американських навчаннях "Репід Трайдент-2014", українсько-польських навчаннях авіаційних підрозділів "Безпечне небо-2014", українсько-американських навчаннях "Сі Бриз-2014", багатонаціональних навчаннях "Світла лавина-2014", багатонаціональних навчаннях гірсько-піхотних підрозділів "Карпати-2014", українсько-молдовсько-румунських навчаннях механізованих підрозділів "Південь-2014" схвалити", - йдеться у документі.

Як повідомили доповідачі перед голосуванням, багатонаціональні навчання триватимуть з травня до листопада, загалом їх буде 8. У навчаннях братимуть участь близько 7 тисяч військовослужбовців з більше ніж 17 країн світу. Навчання проходитимуть на півдні України - на Миколаївщині, в акваторії Чорного моря, на заході України та на 5 аеродромах. У навчаннях братимуть участь також представники ВМС ЗС України.

Зараз ви читаєте новину «Рада дозволила ввести іноземні війська з ЄС та США в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути