вівторок, 20 вересня 2011 05:00

Наші тенісисти програли у Словаччині

Чоловіча збірна з тенісу вилетіла з першої групи Євро-Африканської зони Кубка Девіса. Наші спортсмени програли словакам — 1:4. Поєдинок відбувався на виїзді, у Братиславі.

Єдиний матч для України виграв Сергій Стаховський. У трьох сетах він здолав 253-ту ракетку світу Павола Червенака.

Дві перемоги для словаків здобув їхній лідер Мартін Клізан. У вирішальному матчі йому нічого не зміг протиставити Стаховський. Останній матч — дебют 23-річного Артема Смирнова — нічого не вирішував.

Ґрунт не давав словакам переваг

Ґрунт, який словаки обрали для матчу, давав їм мало переваг. Усі наші тенісисти віддають перевагу йому, а Стаховський довго тренується у цій країні.

Головною причиною поразки українців є неоптимальний підбір гравців. Капітан збірної Орест Терещук став заручником конфлікту між найкращими тенісистами країни.

Перший номер команди Стаховський заявив, що не гратиме за збірну, коли в ній з'явиться Олександр Долгополов, 20-та ракетка світу. А Долгополов не має бажання грати без серйозної грошової винагороди. Це питання ніби вирішили, але не хочуть втрачати Стаховського, який ніколи не відмовлявся грати за Україну.

Тому доводиться вносити до складу колишнього гравця першої сотні Іллю Марченка. Два роки він не може вийти на свій рівень. Та й для Стаховського, що виграв торік три турніри, сезон-2011 нічим не примітний.

З огляду на це, краще спробувати задіяти Долгополова. Таких суперників, як Клізан, він переміг би без зусиль. З іншого боку, втрата Стаховського позначиться на парних матчах. Без нього Сергієві Бубці важко буде знайти партнера.

Тепер наші гратимуть у третьому дивізіоні. Там є Люксембург, Монако, Естонія, Ірландія, Кіпр та Марокко.

Зараз ви читаєте новину «Наші тенісисти програли у Словаччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути