Скільки ракет залишилось в росіян

І як надовго їх вистачить?

Вчора міністр оборони Олексій Резніков вперше за час війни навів нашу офіційну оцінку по кількості балістичних та крилатих ракет з дальністю стрільби в 500 км та більше, що є в розпорядженні РФ.

На початок війни рашисти мали 1844 ракети великої дальності, зараз мають лише 609.

Із 900 балістичних ракет до ОТРК "Іскандер" у них залишилось тільки 124.

Із 500 ракет морського базування "Калибр", які запускаються з кораблів та субмарин ЧФ РФ, – лише 272 одиниці.

Із 444 ракет повітряного базування Х-101 та Х-555, що стартують із бомбардувальників Ту-95МС і Ту-160, – лише 213 одиниць.

У нас прийнято оцінювати ракетний арсенал рашистів у доларовому еквіваленті. Але така методика – неправильна, потрібно оцінювати в обсягах виробництва і темпах відстрілу.

Щоб накопичити свій запас ракет, Росії знадобилось 12 років

Щоб накопичити свій запас ракет, Росії знадобилось 12 років, із темпом виробництва до 225 ракет на рік. Бо тут потрібно робити поправку, що перші комплекси "Іскандер" армія РФ отримала в 2008 році й що близько 300 крилатих ракет росіяни відстріляли під час війни в Сирії у 2015-2017 роках.

За "найоптимістичнішими" для себе оцінками, росіяни в 2022 році зможуть виготовити максимум 60 крилатих ракет. Виходить, що залишок ракетного арсеналу орків – якраз на 10 років виробництва за нинішніх темпів.

Якщо брати середній темп "відстрілу", росіянам вистачить ракет ще на 3-4 місяці війни

Якщо брати середній темп "відстрілу", росіянам вистачить ракет ще на 3-4 місяці війни. Або на 5-6 масованих ударів, які були 10-11 жовтня.

Насправді не так уже й далеко той день, коли в рашистів залишиться 0 далекобійних ракет.

Хоча не варто виключати, що Кремль вживатиме "нелінійних заходів", щоб відновити свій ракетний арсенал. Наприклад, намагатиметься повернути в стрій радянські комплекси "Ельбрус" (на 2019 рік були дані про 200 пускових установок на зберіганні). Або ж – щось намагатиметься випросити в Ірану чи Північної Кореї (яка, наприклад, має KN-23 – фактично копію "Іскандера").

Такі справи.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі