Чому Молдова не збиває рашистські ракети?

Схоже, до 2022 року Кишинів взагалі не допускав думки, що Москва може стати загрозою

А чому Молдова не збиває рашистські ракети, які летять її територією в сторону України?

Можливо, хтось вчора задавався й таким питанням за підсумками ракетних ударів рашистів по нашій енергоінфраструктурі. Тим більш, що вчора одна крилата ракета росіян упала на території Молдови. Та й в принципі були і раніше повідомлення, що російські ракети "залітали" до нас через молдавську територію.

Так от, справа в тому, що Молдова не має протиповітряної оборони як такої. Саме тому ракети рашистів там літають, наче вдома на полігоні.

Довідник The Military Balance за 2021 рік вказує, що молдавська армія має доволі куций набір засобів ППО – 11 зенітних гармат С-60 калібру 57 мм, 28 зеніток ЗУ-23-2 та лише три ЗРК С-125.

У молдавській пресі є згадки, що Кишинів свої С-125 "загнав" якійсь офшорній фірмі ще в 2016 році, відповідно, зенітно-ракетних комплексів у них немає

І то, навіть така номенклатура виглядає "компліментарно" для Кишинева. Бо у молдавській пресі є згадки, що вони свої С-125 "загнали" якійсь офшорній фірмі ще в 2016 році, відповідно, зенітно-ракетних комплексів у них немає. Втім, і ПЗРК бодай радянського виробництва у молдавському війську теж не числяться.

Окрема епічна історія – з молдавськими МіГ-29. Ці шість винищувачів не здіймались у повітря ще з 1997 року, і так за 25 років перетворились на металобрухт. З 2010 року Кишинів ці літаки намагався продати, і все безуспішно. А коли весною 2022 року молдавські МіГ-29 в якості "донорів запчастин" намагалась викупити Україна, то тут Молдова стала в позу "ми за гуманітарну допомогу та проти ескалації конфлікту". Ну що ж, ескалацію конфлікту вони все ж отримали.

Чому ж Молдова досі не займалась питаннями своєї протиповітряної оборони? Мабуть, не "бачила" противника, у якого може бути бойова авіація.

Формально військові формування Придністров'я власної авіації не мають

Формально військові формування Придністров'я власної авіації не мають.

Ескадрилью в 15 машин Ми-8 та Ми-24 мають російські війська в так званій ПМР. Але схоже, що до 2022 року Кишинів взагалі навіть не допускав думки, що Москва може перетворитись на загрозу.

Такі справи.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі