Рашисти тікають з Херсона. Чого чекати далі?

Орки зроблять усе можливе, щоб максимально затьмарити перемогу нашого війська

Головне – ніхто насправді й не очікує, що росіяни звідти підуть без бою. Бої на Херсонському плацдармі триватимуть до повного розгрому ворога, на менше ніхто не погодиться. Але деякі тенденції уже можна передбачити наперед.

Практика попередніх "жестів доброї волі" окупантів підказує, що процес втечі рашистів з правого берега Херсонщини може зайняти до 5-7 днів мінімум. Територія велика, угрупування в 40 тисяч "багнетів" занадто велике, щоб відступити швидко. Та й природній рубіж у вигляді ріки Дніпро суттєво ускладнює процес росіянам. Тому слід бути готовими, що в наступний тиждень буде багато суперечливих новин про втечу орків з Херсона та інших населених пунктів.

Ворог вчора підірвав в своєму тилу на Херсонщині аж десять мостів. Що, по суті, відрізає шлях до відступу частинам армії РФ

Поки не виглядає так, що наші війська заходитимуть в Херсон прямо "на плечах" відступаючих росіян. Ворог вчора підірвав в своєму тилу на Херсонщині аж десять мостів. Що, по суті, відрізає шлях до відступу частинам армії РФ, які опинились в ар'єргарді та примусово прикриватимуть відступ інших військ. Але ця обставина може також затримувати й рух наших військ до Херсона. Бо з цими ізольованими "вогнищами" чмобіків теж треба буде щось робити. Поки триватимуть "стабілізаційні дії", доти й звучатимуть заклики "довіряти лише офіційній інформації". І так може тривати навіть більше за сакраментальні 2-3 тижні.

Але водночас можуть доходити новини, що ракетні війська та артилерія ЗСУ накрили на переправі чергову крупну партію техніки та живої сили рашистів. І ці новини будуть правдивими. Вся орда в десятки тисяч орків не зможе відступати чотирма побитими мостами через Дніпро, їм доведеться розгортати переправи, використовуючи крадені баржі та річкові судна (які уже "заскирдували" для себе окупанти). Перед будь-якою переправою корки неминучі – і це якщо організовано відступати. Окупанти відступатимуть хаотично, і в першу чергу будуть тягти крадене майно – й цим перетворюватимуть себе на гарну ціль для наших богів війни.

Окремо цікавою "спеціальною олімпіадою" буде підрахунок того ленд-лізу, який по собі кидатимуть росіяни, тікаючи з лівобережжя Херсонщини. Уже є специфічний момент, що там наші військові уже затрофеїли комплект на батальйон архаїчних танків Т-62. Потрібно буде уважно рахувати, скільки по собі рашисти кинуть бронетехніки, артилерії, і головне – командно-штабних машин та машин зв'язку. І уже на основі цих цифр робити висновки про стан окупаційних військ, які відступили на правобережжя і там намагатимуться зайняти оборону за укріпленнями.

Весь процес може зайняти ще декілька тижнів мінімум. Може вийти, що офіційно святкувати звільнення Херсона будемо взагалі під новорічні свята

Повторю ще раз: весь процес, включно із "зачисткою" залишків ворога, може зайняти ще декілька тижнів мінімум. І так може вийти, що офіційно святкувати звільнення Херсона будемо взагалі під новорічні свята.

Але тим не менш, рішення рашистів втікати з Херсона та правобережжя – це блискуча перемога ЗСУ. Бо це означає успіх стратегії, на основі якої й стартував контрнаступ наприкінці серпня – завдати рашистам максимальних втрат, "обрізати" всю логістику по максимуму та примусити орків піти геть.

Це заодно закладає фундамент для нових перемог на півдні.

Хоча не варто сумніватись: рашисти зроблять усе можливе, щоб максимально затьмарити цю перемогу нашого війська.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі