Пʼять лайфхаків, що допоможуть правильно харчуватися

Ці прості поради можуть значно полегшити життя – знаю з власного досвіду

Пʼять не найочевидніших моментів того способу життя, який допоможе нам з роками залишатися здоровими, витривалими, гарними. Зберігайте до нотаток та користуйтеся.

Продукти можна замовляти у доставці. Коли ви читаєте про кіноа, амарант, там кунжут, тут мигдаль, там заморожена квасоля стручкова, тут свіжий фенхель або псиліум – усі ці неймовірні речі можна не ногами шукати у трьох супермаркетах, а замовити. Шопінг-лист та набір продуктів додому може бути дуже бюджетним, але водночас багатокомпонентним. Здоров'я – це різноманітність, цілісність їжі, її якість та наповненість. Мати в запасі не тільки пачку пасти та сосиску – шлях у вкладення в себе, інвестиції.

Процеси на кухні можна паралелити. Поки ви запікаєте рибу, паралельно в цій же духовці у фользі печеться буряк на ярус нижче, а коли дістанете рибу, можна підсушити горіхи. З вечора на ранок можна замочити гречку (варити треба буде 1 хвилину!) або кіноа.

Щоби не змітати "коли хочеться" усі вафлі чи еклери із сусіднього магазину, зробіть удома запас нормальних снеків

Майте здоровий бекап. Щоби не змітати "коли хочеться" усі вафлі чи еклери із сусіднього магазину, зробіть удома запас нормальних снеків. Хороший чорний шоколад з горіхами, чотири види різних горіхів, пара фруктів, кокосовий йогурт, горіхово-овочеві хліби, класні оливки, сир. Перестаньте їсти сміття з високою калорійністю та нульовою поживною цінністю.

Коли неясно, що з'їсти, риба плюс овочі – завжди варіант. Риба та овочі – завжди варіант, як мантру повторювати. Нейтрально-парено-варене мало кого порадує, а ось що має смак: сашимі + місо суп; квашена капуста/кімчі + відварене яйце з ікрою тріски або печінкою тріски; солона сьомга і будь-які 3 хрустких овоча; горіхово-овочевий хлібець, вершкове масло, солона скумбрія, мідії + томатна пасата + сухий базилік; будь-яке філе з сухим часником і куміном + вершкове масло + овочі запекти шматочками; цвітна капуста + кокосове молоко + сифуд + паста каррі тайська.

Навіть півгодинна прогулянка неймовірно стабілізує рівень цукру крові та впливає на якість сну

Перекусили більше за очікуване? Пішли гуляти! У прогулянки ногами немає жодної відмовки, навіть два келихи вина – не відмовка. Спортом зайнятися не вийде, але гуляти – так. І ці 30, а краще 60 хвилин, неймовірно стабілізують рівень цукру крові, інсулін та впливають на якість сну.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі