Оладки, пластівці та капучіно. ​​Десять сніданків, від яких краще відмовитись

Перший прийом їжі дуже важливий, бо він запускає травлення

Найчастіші помилки, які ми робимо, це, по-перше, відмова від сніданку. По-друге, недостатня поживна щільність, також багатьом недостатньо білка у сніданках, клітковини, тож не шкодуйте ні її, ні рослинних жирів.

Я часто використовую термін "функціональна їжа". Смачна, різна, але та, що працює на нас, запускає дизайн дня для травлення, гормонів та вимикає пошукову поведінку солодкого та провали енергії.

Які ж сніданки прибрати із свого раціону?

Перше: солодкі та цукрові злаки, пластівці, медові та сиропні граноли, розплющені зерна в цукрі.

Друге: оладки, панкейки та вафлі на постійній основі. Вибілене борошно, цукор і все це підрум'янене в олії – калорійно і порожньо по наповненню, їсти захочеться швидко. Іноді – можна, коли фундамент їжі гарний.

Третє: тост із маслом. Додайте хоча б яйце, авокадо, сьомгу, хамон та зелень.

Четверте: магазинні кекси. Тут жодної користі – цукор+рафінована мука+жир.

У фруктових соках та фрешах купа цукру, а найкраще, що там було – клітковину – взяли й викинули на сміття

Пʼяте: фруктові соки та фреші. В них купа цукру, а найкраще, що там було – клітковину – взяли і викинули на сміття. Соки – овочеві та зелені, смузі – ягідні та зроблені власноруч, а не куплені магазині.

Шосте: ранкову випічку. Це різноманітні круасани, донати, булки. В якості десерту можна – але після повноцінного сніданку чи обіду, а не замість.

Сьоме: підсолоджені та знежирені йогурти з наповнювачами та солодкі сирки. Беремо кисломолочний сир чи йогурт нормальної жирності, ягоди можна додати самостійно. Ті, в кого є інсулінорезистентність та акне, обирають рослинні йогурти: конопляні, кешью, соєві. Звісно, без наповнювачів та цукру в складі.

Фініки, курага та родзинки у міксі з вівсянкою і горіхами потрібні, лише коли ми піднімаємось на Ельбрус

Восьме: батончики. Фініки, курага, родзинки у міксі з вівсянкою та горіхами потрібні, лише коли ми піднімаємось на Ельбрус, йдемо навколо Монблану або перепливаємо Босфор. В інших випадках така кількість фруктози з жиром нам не потрібна.

Девʼяте: перероблене м'ясо. Ковбаси, сосиски, паштети на рафінованій олії – не їжа. Хамон іноді цілком ок.

Десяте: солодкі кавові напої. Капучіно з сиропом, фраппе, карамельне мак'ято – це триденна доза цукру. Якщо кава – то фільтр, еспресо, джезва у чистому вигляді.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі