Сім простих кроків до класного самопочуття та гарного тіла

Весна – ідеальний час, щоби почати змінювати своє життя на краще

Оптимізувати раціон та переформатувати його відповідно до своїх цілей можна завжди. Але в деяких системах та підходах міжсезоння – весна та осінь – вважаються найбільш сприятливими, бо внутрішні системи та біологічні ритми перебудовуються на більш теплий сезон. Але це не означає, що якщо стати на шлях здоров'я ви вигадали у грудні, треба чекати квітня.

"Їж менше, тренуйся більше" – це насправді деструктивний шлях

Харчування – широка сфера життя. Не варто зводити її до єдиного компонента – ваги, краси і чогось ще. Ну і варто додати, що нейтральних харчових продуктів немає; простіше кажучи, те, що ви їсте, робить вас або більш здоровим, або більш хворіючим. Це завжди вибір та функціонал. Тому важливо знати матчастину, а далі робити медичний чекап та змінювати своє життя на краще – поступово і через харчування. "Їж менше, тренуйся більше" – це насправді деструктивний шлях, аби ці тренування не пішли на шкоду мозку.

Що можна зробити?

1. Почніть зі сну та "висипайте" свою норму (7-8 годин у середньому).

2. Не ігноруйте сніданок, їжте приблизно в один той самий час: тіло любить ритм.

Бачите у складі продукту 15 інгредієнтів та знаєте не всі – не їжте

3. Уникайте переробленої їжі та мас (сосиски, ковбаси, чіпси, борошно, десерти). Хороша їжа – проста їжа. Ви повинні вміти розпізнавати, що у тарілці, що у складі. Бачите 15 інгредієнтів та знаєте не всі – не їжте.

4. Почніть практикувати тренування-гормезис. Це помірне стресове навантаження, 20-30 хвилин чотири дні на тиждень. Можна розпочати з інтенсивної ходьби, пізніше додаючи силові, а також вправи на гнучкість та координацію.

5. Спробуйте збільшити кількість овочів у вашому раціоні та зменшити вуглеводи. Скоротіть кількість зернових та молочних продуктів у раціоні, волокнистих крохмалистих овочів типу кукурудзи та картоплі. Не зловживайте жирами – навіть горіхи та здорові кокосові десерти надмірно не є корисними.

6. Дотримуйтесь адекватної нічної паузи між їжею: з 19 вечора до 7-8 ранку їжі бути не повинно.

7. Скоротить червоне м'ясо, якщо ви м'ясоїд. Уникайте продуктів переробки – ковбаси, сосисок, крабових паличок тощо. Існує прямий зв'язок між вживанням цих продуктів із ризиком хвороб серця, діабету та онко – і у чоловіків, і у жінок.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі