Від мігреней, депресії та болю. Вісім причин зайнятися йогою

Крім того, йога відмінно працює з віковою втратою м'язової маси

Йога сама по собі класна – це база. Але якщо цього вам недостатньо, то ось вісім доведених наукою плюсів від занять йогою. Якщо вам не подобається – можливо, спробуйте змінити на на будь-що: хайкінг, скелелазіння, бойові мистецтва, плавання. Чи ви просто не знайшли свою йогу, спробуйте різні види.

Перше: знижує кортизол. Буквально. Особливо у довгостроковій перспективі: регулярна йога довше трьох місяців працює краще за будь-які антидепресанти. На мінімізацію стресу впливає не гірше за медитацію. Сюди ж допишу депресії, оскільки тривалий гіперкортизол (і знижений серотонін) руйнує як ментальне здоров'я, а й вуглеводний обмін.

Друге: прибирає тривожність. Багато піддослідних груп. Багато років. Йога 10 тижнів або більше – 52% людей, що практикують, більше ніколи не відчували ні тривожність, ні панічні атаки.

Реактивний білок та інші маркери запалення критично знижувалися після 10-тижневої практики йоги три рази на тиждень

Третє: знижує запалення. До речі, запалення – часто нормальна імунна реакція. Але хронічне запалення – ваш найлютіший ворог. Знову ж таки, реактивний білок та інші маркери запалення критично знижувалися після 10-тижневої практики йоги три рази на тиждень.

Четверте: покращує якість сну. Не новина, однак: засинаємо швидше, спимо довше і глибше. Зростає секреція мелатоніну. Крім того, що він рулить сном, він ще й потужний антиоксидант.

Пʼяте: м'яке поліпшення гнучкості м'язів, і що важливіше – зв'язок. Паралельно – робота зі зниженням хронічних болів (до 70% у відчуттях, ну є люди та стани, коли біль перманентний)

Шосте: глибоке дихання та пранаями збільшують життєву місткість легень. Різні техніки дихання – суцільні плюси: гіпервентиляція легень, стискування голосової щілини, черевне дихання. Все, що не залучене у звичайному житті.

Йога – це не просто зарядка, а дуже непогана функціональна силова

Сьоме: мінімізує мігрені. Просто тому, що включає м'яку роботу з нервом вагус. А він відповідальний за головні муки. Спів, до речі, теж його вмикає.

Восьме: працює з віковою втратою м'язової маси. Будете здивовані, але йога – це не просто зарядка чи стретчинг, а дуже непогана функціональна силова.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі