Бадьорить, нормалізує тиск та уповільнює старіння. Вгадаєте продукт?

Це буде неочікувано, адже ми часто уникали його. Але весь секрет – у якості

Коли йдеться про шоколад, я пропоную дивитися на нього, як на... вино. Це допомагає. Якість, регіон, хто виробник, який теруар, як вирощували, яка палітра смаків. Мова про якісний продукт із моноскладом. Це і є концепція bean-to-bar ("від боба до плитки")

Шлях від рослини до плитки – сам по собі крейзі. Ферментація зібраних бобів, що розкриває смак. Кількаденна сушка. Обсмажка, ще яскравіше розкриває смак. Далі – перетворення в шоколад.

Ось кілька фактів про шоколад, які вам варто знати:

– сирий какао багатий на теобромін – це стимулятор, схожий на кофеїн, але діє м'якше;

– темний шоколад насичений поліфенолами, які діють як антиоксиданти, підтримують травлення та можуть сповільнювати процеси старіння. Згідно з дослідженнями, вони також можуть допомогти знизити деякі форми "поганого" холестерину;

– якісний шоколад підвищує чутливість до інсуліну і знижує ризик діабету;

– допомагає шкірі – знижує чутливість до ультрафіолету на 25%;

– допомагає покращити кровообіг і нормалізувати артеріальний тиск, хоча ефект завжди м'який.

Якісний шоколад підвищує чутливість до інсуліну і знижує ризик діабету

Повернемось до аналогії з вином. Знати виробника, знати звідки, теруар, смак – це все про зміну культури крафтового шоколаду. Звідки ваш шоколад – це значно більше, ніж вказівки на місце на карті. Чистий смак є самобутнім, тож підхід передбачає чистий склад, високий процент какао, мінімум цукру та відсутність сухого молока та інших додатків, лишаючи продукт самобутнім. Це обіцянка ділитися рідкісним.

Остання деталь: не треба жувати. Половина людей кусає шоколад, інші – дають розтанути, як карамелі. Останнє – більш природне. Коли ви пробуєте шоколад, дайте йому час. Нехай кожен шматочок повільно тане в роті. Протистояти бажанню вкусити (ми знаємо, знаємо) – складно, але спробуйте.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі