Здорова шкіра та класне самопочуття. Які продукти покращують травлення

Ківі, наприклад, допомагає перетравлювати білки, а кімчі непогано знижує холестерин

Запамʼятаємо: якщо організм не в змозі (з різних причин) виробляти достатню кількість травних ферментів, молекули їжі не можуть перетравлюватися належним чином. Це може призвести до розладів травлення. Будь-які розлади травлення – завжди зниження ферментної активності в різних сегментах.

Топ зниження ферментної активності, звичайно, – хронічний панкреатит, аутоімунні хвороби, просто похилий вік, високі рівні запалення в кишківнику, населення флори та паразити, високі рівні тригліцеридів, регулярне вживання алкоголю, паління.

Сьогодні коротко про те, як можна цьому допомогти самостійно (та звернутися до спеціаліста, коли це треба).

Просто почніть жувати. По-перше, в слині ВЖЕ є ферменти; по-друге, ви полегшите роботу шлунка та підшлункової

Слина! Просто почніть жувати. По-перше, в слині ВЖЕ є ферменти; по-друге, ви полегшите роботу шлунка та підшлункової.

Не нервуйте! Харчування в стресі пригнічує виробітку підшлункового соку з ферментами. Миттєво. Розслабтеся хоча б під час їжі.

Обирайте їжу з високим вмістом природних травних ферментів. Це може допомогти покращити травлення. Серед таких продуктів:

• ківі

Джерело купи травних ферментів, зокрема протеази актинідін. Цей фермент допомагає перетравлювати білки та навіть використовується для розм'якшення жорсткого м'яса як маринад. Дослідження на тваринах показало, що додавання ківі до раціону покращує перетравлення червоного м'яса, глютену та ізолятів соєвого білка в шлунку.

• ананас

Та сама група травних ферментів під назвою бромелайн. Допомагає підшлунковій, перетравлює білки, часто є в підтримці при алергічних реакціях.

• папайя

Як і бромелайн, папаїн з папайі полегшує перероблення білків. Класний фермент при СРК, допомагає ж запорами та здуттям. Натще! До їжі.

• квашена капуста

Містить травні ферменти + є пробіотичною їжею. Пара правил: 1) без цукру 2) сира ферментована, бо температурно оброблена дезактивує ферменти. Можна заправляти салати та каші соком.

• кімчі

Трохи відрізняється від нашої класичної. Містить бактерії роду Bacillus, які виробляють протеази, ліпази та амілази – перетравлює білки, жири та вуглеводи відповідно. Ще при регулярному вживанні непогано знижує холестерин.

Цільні свіжі спеції допомагають збільшити власне вироблення організмом травних ферментів, таких як амілаза та ліпаза

• імбир

Імбир містить протеазу зінгібаїн, яка розщеплює білки на цеглинки. Значно прискорює цей процес. Загалом цільні свіжі спеції допомагають збільшити власне вироблення організмом травних ферментів, таких як амілаза та ліпаза.

• кефір та простокваша

Містять багато травних ферментів, включаючи ліпазу, протеази та лактазу. Але є одне "але": якість молока важлива. Краще незбиране, краще козочки-овечки. Молочні білки не всім підходять та не всім надають користь.

Ще:

• паростки!

• авокадо

• чорні ягоди

• зелень

• місо

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі