Для травлення, імунітету та роботи мозку: ідеальний напій для літа

Комбуча є похідним продуктом зеленого чаю та має кучу переваг для вашого здоровʼя: від стабілізації травлення до покращення когнітивної зібраності

Комбуча – один з найстародавніших напоїв з бенефітами для здоров'я. Родом з Китаю та Японії, де чайна культура є основою життя.

Якісні чаї ферментували, додаючи бактерій, які утворюють щільну плівку-гриб. Зараз цю симбіотичну колонію (SCOBY) навчились зберігати та ферментувати в промислових масштабах, контрольовано.

В процесі ферментації відбувається трансформація продукту: дріжджі та бактерії перетворюють вуглеводи (крохмаль і цукор) в кислоти та мінімально у спирт. Вони діють як природний консервант, саме тому будь-які ферментовані продукти чудово зберігаються і мають особливий терпкий і виразний смак.

Ферментація сприяє росту корисних бактерій – пробіотиків. Ці речовини – найкращі друзі нашого мікробіому та органів травлення

Ферментація сприяє росту корисних бактерій – пробіотиків. Ці речовини – найкращі друзі нашого мікробіому та органів травлення. Вони допомагають моделювати імунні зв'язки та протидіють поганим бактеріям. Пробіотики – це кращий метаболізм, якісніше перетравлення та постачання поживних речовин в організмі.

Не новина, що зелений чай – вкрай корисний продукт. Комбуча ж із зеленого чаю зберігає всі його корисні властивості та робить його навіть кращим, бо додаються корисні бактерії та антиоксиданти (речовини, які контролюють вплив стресових чинників на наші клітини).

Один конкретний компонент якісного зеленого чаю (EGCG) захищає клітини від руйнування. А L-теанін зеленого чаю гарантує гарну мозкову діяльність, когнітивну зібраність та альфа-хвилі (омріяний результат медитуючих).

Якісна комбуча трохи солодкувата (але зовсім трохи), бо бактерії доїдають цукри в процесі ферментації. Це здоровий напій на десерт, на завершення приймання їжі, як заміна солодких газованих напоїв для дітей.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі