Чотири робочі способи подолати нервове виснаження

Стрес – провідний фактор для запуску купи хвороб та запалень в тілі. Краще боротися з ним превентивно, ніж потім лікувати наслідки

​​Нервове виснаження і переддепресія – часто мляві і непомічені стани. Стрес – провідний фактор для запуску купи хвороб та запалення в тілі.

Б'є по імунітету (спочатку безсимптомно).

Правимо:

1. Сон – запорука якісної гормональної карти.

Тонус і тривожність, робота щитоподібної залози, рівень енергії, робота з жировою клітиною, відновлювальні процеси працюють, коли ми спимо. У період з 21:00 до 1:00 ночі відбувається пік регуляції гормонів: мелатоніну, соматотропіну та лептину. Не у всіх та не суворо в ці часи, але загально – так. Мелатонін – найсильніший антиоксидант, пригнічує гормон стресу – кортизол. Регулярне засинання до 23:00 у повністю темній та прохолодній кімнаті дає дуже швидкі результати.

При хронічному стресі, накопиченні кортизолу, нездатності правильно проживати емоції вагус починає давати збій у нервову систему та викидати тілу панічні атаки

2. Робота із вагусом.

Вагус виходить з черепа і спускається вздовж хребта і відрізняється рядом великих сплетень: травним, серцевим, легеневим та черевним. При хронічному стресі, накопиченні кортизолу, нездатності правильно проживати емоції він починає давати збій у нервову систему та викидати тілу панічні атаки, "кому в горлі", прискорене серцебиття, погане травлення. Заспокійливим ефектом є зовсім прості речі: парна або нежарка лазня, ванни з сіллю (до смаку моря чи океану, не шкодувати), спів та дихальні практики (вагус проходить прямо за горлом), медитації, годинна прогулянка, робота із землею та усвідомлена їжа: без ноутбука, телефону та працюючого телевізора.

3. Обмеження на вечерю продуктів, багатих на амінокислоту лейцин.

Це м'ясо, птиця, молочка, бобові (соя), арахіс, пшениця та овес + солодка гомогенна їжа з цих продуктів: смузі, крем-суп, крем-сир, фарш.

Лейцин стимулює сигнальний механізм mTOR в організмі, який працює як молекулярний датчик та "педаль газу" для низки процесів, у тому числі зростання та запалення. Це треба малюкам щоб рости, хворим та старшим для відновлення сил, дорослим сформованим людям – ні.

Ваше завдання – змоделювати яскравий світанок вранці та захід сонця-вогонь-теплоту перед сном

4. Простий ключ, який заводить внутрішній годинник, – світло.

Більше світла сонця або через хмари, відчинене вікно до сніданку. Аутдор! Темне світло (обмеження ламп денного "блакитного" холодного світла, екранів смартфонів-ноуту) – увечері. Завдання змоделювати яскравий світанок вранці та захід сонця-вогонь-теплоту перед сном.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі