Просто, але працює. Чотири правила корисної тарілки

Ви знали, що хижаки, розриваючи тушу, спершу їдять нутрощі та вміст шлунка?

​​Нормальна їжа – це не довгі списки допустимих та заборонених продуктів, а скоріше набір стратегій. Використання всіх груп продуктів та свіжих інгредієнтів – лише одна з них. Я галопом знов дам бліц.

1. Овочі

Це 50% раціону. Але лише половина! Не йдіть в радикальні відра броколі, це низьконутритивна їжа. Без зерен, коренеплодів, риби, яєць, горіхів, смачного десерту, який порадує, далеко не поїдемо.

М'ясо – це про нормальний випас, худоба бачила траву, сонце. А ковбаска – це сміття

2. Адекватне споживання білка гарної якості

М'ясо не шкідливе (відповідно до віку і чекапу, звичайно, але глобально – ок). М'ясо – це про нормальний випас, худоба бачила траву, сонце, їла не комбікорм із фармакологією. Таке м'ясо не часто – ок. А ковбаска – це сміття.

Риба – дрібна і жирненька. Коли готова – на кістці, часто навіть зі шкірою, нам потрібні різні типи та шари м'яса. Щоб не бігати за дорогим колагеном у БАД.

Кісткові супи та бабусин холодець, заливна риба – це таки круто. Яйця – кайф. Але і продуманий веган може бути (тоді з сапліментацією).

3. Субпродукти

Знов і знов – тушу завжди їли цілком. Усі запчастини тварин. Хижаки, розриваючи тушу, спершу їдять нутрощі та вміст шлунка: переварена, ферментована їжа. Легка для засвоєння. Поживна.

4. Пророщені та ферментовані продукти та бактерії

Ферментація змінює структуру продукту, знижує кількість крохмалів і цукру у вуглеводистих продуктах: каші, хлібі та зерні, коренеплодах, комбучі та кефірі теж. Це їжа бактерій. Мікроби, що розмножуються, шукають прості цукри і перетворюють їх на різноманітні поживні речовини, необхідні для власного росту.

Мікроби, що розмножуються, шукають прості цукри і перетворюють їх на різноманітні поживні речовини, необхідні для власного росту

У ферментованому м'ясі-рибі – перетворюють амінокислоти на легкодоступні. Паралельно виробляючи ще пул вітамінів (К2 і В12), і ведуть хімічну війну з патогенами. А ще обирайте горіхи, насіння та олії гарної якості. Взагалі, не забувайте про рослинні жири!

Пробіотики! Працюють разом з імунною системою. Якщо патогени хочуть влаштуватися в організмі, то спочатку їм доведеться подолати опір пробіотиків. Тому квашена капуста та трохи якісних сирів із класного молока – супер. Хоча по молочному є низка питань, згідно з вашими накопиченими помилками та діагнозами. Часто важливо не тільки що ми їмо, але і як засвоюємо.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі